Mandelsmør

Opskrift på hjemmelavet mandelsmør

Jeg har juleferie og god tid – eller det har jeg faktisk ikke, men jeg tager mig alligevel tid til at forkæle mig selv lidt ekstra. Her til morgen stod den derfor på pandekager med mandelsmør til morgenmad. Pandekagerne var uden mel og sukker (find opskriften her) og mandelsmøren er usødet. Alligevel smager både pandekager og smør helt fantastisk og så kan kombinationen jo spises med god samvittighed.

Det er super nemt at lave smør af mandler. Først ristes mandlerne i ovnen for at få den lækre smag af ristede mandler frem. Derefter blendes mandlerne sammen med en smule salt i en foodprocessor eller kraftig blender. Når mandlerne blendes i længere forvandles de hårde nødder til blød mandelsmør.

Mandelsmør kan bruges som topping på både pandekager, yoghurt, havregrød, vafler og deslige. Du kan også bruge det som smør på brødet eller til at bage med. Mandelsmør kan ihvertfald holde fire ugers tid på køl, men lur mig, om du ikke får tømt glasset længe inden.

Læs også: Nem opskrift på hjemmelavet jordbærkompot

Pandekager med mandelsmør

Find den nemme opskrift på hjemmelavet mandelsmør her:

Mandelsmør

1 lille portion
Ingredienser
  • 100 gram mandler
  • En smule salt
Fremgangsmåde
  • Tænd ovnen på 200 grader og fordel mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Rist mandlerne i ovnen i 10 minutter – vend rundt i dem, når halvdelen af tiden er gået.
  • Tag mandlerne ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
  • Put må mandlerne og en smule salt i din foodprocessor eller minihakker og lad den køre i et godt stykke tid – du skal være tålmodig her. Først bliver mandlerne til mel, så bliver de fedtede og til sidst bliver mandlerne til smør – husk at skrabe massen ned af siderne af og til.
  • Når mandlerne er blevet til mandelsmør hældes den på glas og opbevares i køleskabet.
Mandelsmør