Jeg har jo som sagt lidt med ryggen for tiden, så efter en lang dag på studiet trænger jeg allermest bare til at ligge ned. Aftensmaden skal derfor helst være noget, der kræver et minimum af forberedelse og ikke producerer et bjerg af opvask, så jeg kan bruge så lang tid på sofaen som overhovedet muligt. Det værste er, at jeg bliver super rastløs og allermest bare har lyst til at løbe en lang tur – håber motivationen forbliver i top og at jeg har det på samme måde, når jeg faktisk kan løbe igen. Det er som om, at man har mere lyst til de ting man ikke kan – det er faktisk ret så tosset. Men ja, nem hverdagsmad, det er hvad dette er og så smager det ovenikøbet virkelig skønt. Bløde bagte tomater, karameliserede porrer, sprøde gulerødder, peberfrugt og krydret kylling er altså bare en kombination der holder 100, men du kan selvfølgelig bruge lige de grøntsager, du har lyst til.

Kylling i fad med grønt
3 portioner

3 kyllingebryster
1 porre
2-3 gulerødder
1 peberfrugt
10 cherrytomater
2-3 fed hvidløg
Paprika
Olivenolie
Salt og peber
Et par kviste frisk timian

Rens porren og skær den i ringe, skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave og snit peberfrugten i strimler. Fordel de snittede grøntsager i et ovnfast fad sammen med cherrytomaterne. Hak hvidløgsfeddene fint og fordel dem ud over grøntsagerne. Gnid kyllingebrysterne ind i paprika og læg dem oven på grøntsagerne. Hæld olivenolie ud over kyllingen og grøntsagerne, drys med salt og peber og fordel den friske timian ud over retten. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og bag det i omkring 30 minutter til kyllingen er gennemstegt. Spis retten med en god, sprød salat eller lidt frisk fuldkornspasta.