Kransekagetårn

Hjemmelavet kransekage til nytår

Skal du stå for kransekagen til nytår, så fortvivl ej! Her er verdens bedste opskrift på et fint kransekagetårn, der uden tvivl vil skabe stor begejstring. Opskriften giver otte fine ringe af kransekage, der selvfølgelig skal pyntes med glasur og hvad du ellers kan finde på. Jeg plejer at holde det simpelt med lidt serpentiner og stjernekastere, men du er mere en velkommen til at give den fuld gas med spiseligt glimmer og hvad du ellers lyster.

Klokken slår tolv, champagnepropperne flyver, alle råber godt nytår, skåler, kysser og krammer. Jeg elsker det øjeblik! Et helt nyt år ligger for vores fødder. En helt frisk start. Men hvem fandt egentlig på, at der også skulle kransekage til? Egentlig synes jeg, at det er lidt fjollet med kransekage når klokken slår tolv, for alle er alligevel så mætte, at de kun tager et stykke for traditionens skyld. Sådan plejer det ihvertfald at være der hvor jeg holder nytår. Men fred være med det – kransekage skal der til og den nemmeste opskrift finder du lige herunder.

Læs også: Brownie med karamel og havsalt

Kransekagetårn

Find den nemme opskrift på et kransekagetårn her:

Kransekagetårn

Ingredienser
  • 500 gram marcipan
  • 3 æggehvider
  • 150 gram mandler
  • 300 gram sukker
Glasur
  • 150 gram flormelis
  • 1 æggehvide
Fremgangsmåde
  • Smut mandlerne og blend dem med sukker og æggehvider. 
  • Blend marcipanen i lidt ad gangen og blend til du har en ensartet masse.
  • Stil kransekagemassen på køl i minimum 1 time – det gør den mere fast og mindre klistret.
  • Rul dejen ud i pølser på cirka 2 cm i tykkelsen. Drys evt. lidt flormelis ud på bordet, så dejen bliver nemmere at arbejde med.
  • Start med at skære et stykke på 8 cm. Hvert stykke skal være 4 cm længere end det forrige, så det næste skal være 12 cm langt, så 16 cm osv. Husk at gemme et lille stykke til toppen.
  • Form stykkerne til ringe og form dem lettere trekantede. Sørg til sidst for at ringene er plane i toppen ved at trykke let med et fad eller andet fladt ovenpå alle ringene.
  • Bag ringene i cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft. Et lille tip er, at bruge to bageplader ovenpå hinanden – så bliver ringene ikke brændte i bunden. Hold alligevel godt øje med dem og tag dem ud, når de er let gyldne.
  • Lad ringene køle helt af. Når ringene er kølet af, blandes glasuren og ringene pyntes. Lad glasuren tørre helt før du stabler kransekagetårnet.
  • GODT NYTÅR!

Opskriften er inspireret af denne fra Emily Salomon.

Kransekagetårn