Jeg var i tvivl, om jeg skulle dele denne opskrift med jer af flere årsager. For det første er det ikke min opskrift, men derimod Emily’s. Hun skriver, at det er verdens bedste, og så tænkte jeg, at der ikke var nogen grund til, at jeg selv begyndte at eksperimentere. For det andet har de fleste (forhåbentlig) styr på kransekagen på denne tid og hvis ikke, så ender I måske nok med at købe en i stedet for at bage selv, ikke? Jeg deler opskriften med jer alligevel, da jeg så er sikker på, at jeg kan finde den næste år – smart ikke? Jeg har nemlig prøvesmagt, og den smager skønt, så chancen for, at jeg bager den igen næste år er vist rimelig stor! Endnu engang godt nytår derude – pas på jer selv og hinanden 🙂

Kransekagetårn
10-15 personer

500 gram marcipan
3 æggehvider
150 gram mandler
300 gram sukker

Glasur
150 gram flormelis
1 æggehvide

Start med at smutte mandlerne og blend så de smuttede mandler med sukker og æggehvider. Blend marcipanen i lidt ad gangen og blend til du har en ensartet masse. Til kransekagemassen på køl i minimum 1 time – det gør den mere fast og mindre klistret. Rul så dejen ud i pølser af cirka 2 cm. Drys evt. lidt flormelis ud på bordet, så dejen bliver nemmere at arbejde med. Start med at skære et stykke på 8 cm – hvert stykke skal være 4 cm længere end det forrige, så det næste skal være 12 cm langt, så 16 cm osv. Husk at gemme et lille stykke til toppen. Form stykkerne til ringe og form dem lettere trekantede. Sørg til sidst for at ringene er plane i toppen ved at trykke let med et fad eller anden fladt ovenpå alle ringene. Bag ringene i cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft. Et lille tip er, at bruge to bageplader ovenpå hinanden – så bliver ringene ikke brændte i bunden. Hold alligevel godt øje med dem og tag dem ud når de er let gyldne. Lad ringene køle helt af. Når ringene er kølet af, blandes glasuren og ringene pyntes. Lad glasuren tørre helt før du stabler kransekagetårnet.