Grønkålssalat med butternut squash og rugbrødscroutoner med rosmarin

Så er julen ved at være overstået og jeg håber, at du har haft en dejlig en af slagsen – det har jeg ihvertfald haft til trods for, at julen ud over familietid og julehygge også har budt på en masse arbejde. I dag skal jeg til julens sidste madfest og i morgen venter endnu en arbejdsdag – men så har jeg også fri helt indtil vi når ind i det nye år!

Denne grønkålssalat med butternut squash og rugbrødscroutoner med rosmarin spiste jeg som tilbehør lillejuleaften, og jeg havde resterne med i min madpakke juleaftensdag. Den bløde grønkål og det bagte græskar får dejligt modspil af de sprøde, ristede mandler og de knasende rugbrødscroutoner, så hvis du efterhånden er lidt træt af rødkålssalater i forskellige varianter, så synes jeg, at du skal give denne et forsøg. Jeg var ihvertfald svært begejstret over salaten!

Læs også: Grønkålssalat med gulerod og edamamebønner

Grønkålssalat med butternut squash og rugbrødscroutoner med rosmarin

Grønkålssalat med butternut squash og rugbrødscroutoner med rosmarin
2 personer

½ butternut squash (sød kartoffel kan også sagtens bruges!)
Olivenolie
Salt
Et par håndfulde grønkål
1 æble
2 spsk. tørrede tranebær
3 spsk. panderistede mandler

Rugbrødscroutoner med rosmarin
4 skiver rugbrød
Olivenolie
Salt
Et par kviste rosmarin

Dressing
2 spsk. æbleeddike
1 tsk. akaciehonning
1 tsk. olivenolie
salt og peber

Skræl butternut squashen og skær den ud i tern. Vend ternene i olivenolie, fordel dem på en bageplade med bagepapir og drys med salt. Skær rugbrødet ud i små tern og put ternene i en pose med lidt olivenolie, lidt salt og finthakket rosmarin. Ryst posen godt og fordel ternene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag både rugbrødscroutoner og græskartern ved 200 grader i 20-25 minutter, vend rundt i dem undervejs og lad dem efterfølgende køle af.

Snit grønkålen fint, bland alle ingredienserne til dressingen. Massér dressingen ind i grønkålen, så kålen bliver helt mørkegrøn og blød. Skær æblet i tern og hak de panderistede mandler groft. Bland butternut squash, æbletern, mandler og tørrede tranebær med grønkålen og top med rugbrødscroutonerne

Grønkålssalat med butternut squash og rugbrødscroutoner med rosmarin