Grønkålssalat med butternut squash og rugbrødscroutoner med rosmarin

Grønkålssalat med butternut squash og rugbrødscroutoner med rosmarin

Denne grønkålssalat med butternut squash og rugbrødscroutoner med rosmarin spiste jeg som tilbehør til min aftensmad lillejuleaften. Jeg havde resterne med i min madpakke juleaftensdag og fik misundelige blikke fra mine kollegaer. Den bløde grønkål og det bagte græskar får dejligt modspil af de sprøde, ristede mandler og de knasende rugbrødscroutoner. Jeg er svært begejstret over salaten og jeg er sikker på, at du bliver det samme!

Læs også: Opskrift på gulerodssalat med persille og granatæble

Grønkålssalat med butternut squash og rugbrødscroutoner med rosmarin

Opskrift på grønkålssalat med butternut squash og rugbrødscroutoner med rosmarin

Grønkålssalat med butternut squash og rugbrødscroutoner med rosmarin

4 personer
Ingredienser
  • ½ butternut squash cirka 500 gram (hokkaido græskar kan også sagtens bruges!)
  • Olivenolie
  • Salt
  • Et par håndfulde grønkål
  • 1 æble
  • 2 spsk. tørrede tranebær
  • 3 spsk. panderistede mandler
Rugbrødscroutoner med rosmarin
  • 4 skiver rugbrød
  • Olivenolie
  • Salt
  • Et par kviste rosmarin
Dressing
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 1 tsk. olivenolie
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  • Skræl butternut squashen og skær den ud i tern. Vend ternene i olivenolie, fordel dem på en bageplade med bagepapir og drys med salt.
  • Skær rugbrødet ud i små tern og put ternene i en pose med lidt olivenolie, lidt salt og finthakket rosmarin. Ryst posen godt og fordel ternene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag både rugbrødscroutoner og græskartern ved 200 grader i 20-25 minutter, vend rundt i dem undervejs og lad dem efterfølgende køle af.
  • Snit grønkålen fint og bland alle ingredienserne til dressingen.
  • Massér dressingen ind i grønkålen, så kålen bliver helt mørkegrøn og blød.
  • Skær æblet i tern og hak de panderistede mandler groft.
  • Bland butternut squash, æbletern, mandler og tørrede tranebær med grønkålen og top med rugbrødscroutonerne.
Grønkålssalat med butternut squash og rugbrødscroutoner med rosmarin