Kan man kalde noget en tradition, selvom det kun er sket et par år i træk? I så fald startede jeg for et par år siden en fantastisk hyggelig juletradition. Hvert år i december inviterer jeg nemlig venner og familie til julehygge med hjemmelavede æbleskiver og det er altid super hyggeligt. I går havde jeg syv skønne personer til æbleskiver og på fredag får jeg igen gæster. Opskriften jeg bruger får du lige her, og fordi de er så gode som de er, så ryger der altså et par stykker, så du skal huske at lave rigeligt. I går havde jeg fx bagt omkring 120 æbleskiver og da mine gæster trillede hjem, var fadene tomme – så gode er de! Æbleskiverne er absolut ikke sunde, ernæringsforbedrede eller sukkerfrie, men de er præcis som æbleskiver skal være. De er nemlig tilpas søde, bløde og luftige – og så bliver de pæne og runde og klasker ikke sammen selvom de bliver kolde.

Æbleskiver
Cirka 40 æbleskiver

2 æg
3 spsk. sukker
4 dl kærnemælk
250 gram hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. natron
Smør til stegning

Flourmelis og din yndlingsmarmelade til at dyppe i

Del æggene i hvider og blommer og pisk æggehviderne stive. Pisk æggeblommerne med sukker, kærnemælk, hvedemel, salt og natron og vend til sidst æggehviderne forsigtigt i. Steg æbleskiverne ved at fylde hullerne i æbleskivepanden med dej. Så snart du kan, vender du æbleskiverne 90 grader med en kødnål. Vent et halvt minuts tid og vend dem så 90 grader igen. Mens æbleskiverne steger færdigt vender du dem ofte, så de blever helt fine og runde.

  • Mangler I inspiration til aftenens tilbehr s hop ind forbi
  • I dag skal vi ingenting Efter et par dage med
  • Jeg har lavet coleslaw efterden samme opskrift s ufattelig mange
  • Regnvejr er vaffelvejr Er jeg den eneste der faktisk nyder
  • I dag har jeg vret ude og spise med en
  • Hvad mon der foregr inde i hovedet p sdan en
  • Fejrer at kresten nu har to ugers ferie med en
  • Man gr aldrig galt i byen med en god brownie