Pandekager

Det er den 6. december og 2. søndag i advent i dag. Da jeg stod op i morges gik jeg ud i køkkenet, satte kaffe over og piskede så en pandekagedej sammen. Lidt efter stod min kæreste op, og mens han så tryllede dejen til pandekager, tullede jeg lidt rundt i mit søndagstøj, tændte kalenderlyset og adventskransen og dækkede morgenbordet. Da pandekagerne var færdige, blev de toppet med kiwi, granatæblekerner, blåbær, mandler, ahornsirup og denne jordbærkompot og nydt i et roligt søndagstempo. Jeg elsker rolige søndagsmorgener som denne.

Som overskriften antyder, så får du her opskriften på den, i min optik, bedste opskrift på “rigtige” pandekager. En dag for flere år siden skulle en veninde og jeg hygge med netop pandekager og jeg kan huske, at jeg brokkede mig over, at jeg aldrig kunne huske hvordan forholdet mellem ingredienserne i en god pandekagedej skulle være. Min veninde kiggede bare på mig og sagde: “tre, tre, fem, fem, drys” og siden den dag, er det opskriften jeg har brugt, når jeg har skulle lave pandekager og den har aldrig fejlet! Det er nu ikke så ofte at jeg får “rigtige” pandekager, forstået på den måde, at pandekagerne her både indeholder hvidt mel og sukker, men af og til, så er det bare det eneste rigtige – især på sådan en blæsende 2. søndag i advent som i dag.

Pandekager

Pandekager
10-15 stk.

3 æg
3 spsk. sukker
5 dl mælk
5 dl hvedemel
Et drys salt
Smør til stegning

Pisk æg, sukker og salt godt sammen og rør mælken i. Pisk melet i lidt af gangen og steg pandekagerne på panden i en smule smør.

Pandekager

No images found!
Try some other hashtag or username