Jeg fik rosenkål med i min grøntsagskasse fra Aarstiderne i sidste uge. Rosenkål! Hvad gør man lige med rosenkål? Hver gang jeg hører ordet rosenkål, kommer jeg til at tænke på den tegnefilm med bamsen og dukken, der blev smidt ud. ”Rosenkål! Jeg hader rosenkål!”, sagde bamsen altid – måske har den tegnefilm noget at gøre med at jeg altid har været lidt bange for rosenkål…

Nå, men nu kunne jeg ikke slippe uden om længere, som rosenkålen lå der og stirrede på mig fra grøntsagsskuffen. Jane er efter sigende heller ikke så glad for rosenkål, så jeg tænkte, at hvis hun kunne spise rosenkålen soyaristet, så kunne jeg vel også. Og ved I hvad? Det smagte faktisk helt fint – så fint at der nok ryger en omgang rosenkål ned i indkøbskurven næste gang, jeg ser dem i butikken!

Sojastegt rosenkål med mandler og appelsin
2 portioner

200 g rosenkål
30 gram grofthakkede mandler
En smule soya (eller tamari)
Peber
Kokosolie til stegning

Skrællen fra ½ appelsin og 1-2 spsk. appelsinsaft

Skyl rosenkålene, skær det nederste af stokken af og halvér de største af rosenkålene. Steg rosenkålene i kokosolien ved høj varme i 2-3 minutter sammen med de grofthakkede mandler. Hæld soyaen ud over, vend rundt i det og drys med peber. Riv appelsinskrællen of fordel den ud over rosenkålen sammen med appelsinsaften.