Sojastegt rosenkål med mandler og appelsin

Opskrift på stegt rosenkål med soja, appelsin og mandler

Jeg fik rosenkål med i min grøntsagskasse fra Aarstiderne i sidste uge. Rosenkål! Hvad gør man lige med rosenkål? Hver gang jeg hører ordet rosenkål, kommer jeg til at tænke på den tegnefilm med bamsen og dukken, der blev smidt ud. ”Rosenkål! Jeg hader rosenkål!”, sagde bamsen altid. Måske den tegnefilm har noget at gøre med, at jeg altid har været lidt bange for rosenkål…

Nå, men nu kunne jeg ikke slippe uden om længere, som rosenkålen lå der og stirrede på mig fra grøntsagsskuffen. Jane er efter sigende heller ikke så glad for rosenkål, så jeg tænkte, at hvis hun kunne spise rosenkålen soyaristet, så kunne jeg vel også. Og ved I hvad? Det smagte faktisk helt fint – så fint at der nok ryger en omgang rosenkål ned i indkøbskurven næste gang, jeg ser dem i butikken!

Læs også: Opskrift på salat med quinoa og rosenkål

Sojastegt rosenkål med mandler og appelsin

Find den nemme opskrift på sojastegt rosenkål med mandler og appelsin her:

Sojastegt rosenkål med mandler og appelsin

2 personer
Ingredienser
  • 200 gram rosenkål
  • 30 gram grofthakkede mandler
  • En smule soja eller tamari
  • Peber
  • Smør til stegning
  • Skrællen fra ½ appelsin og 1-2 spsk. appelsinsaft
Fremgangsmåde
  • Skyl rosenkålene, skær det nederste af stokken af og halvér de største af rosenkålene.
  • Steg rosenkålene i smøren ved høj varme i 2-3 minutter sammen med de grofthakkede mandler.
  • Hæld sojaen ud over, vend rundt i det og drys med peber.
  • Riv appelsinskrællen og fordel den ud over rosenkålen sammen med appelsinsaften.
Sojastegt rosenkål med mandler og appelsin