Kylling med soltørrede tomater og timian

Kylling med soltørrede tomater og timian tilberedt i ovn

Kyllingebryster tilberedt i ovn er en klassiker herhjemme. Jeg har aldrig fundet tricket til at stege det perfekte kyllingebryst på panden, men i ovnen bliver det altid lækkert og saftigt. Og så er det super nemt! Denne ovnbagte kylling med soltørrede tomater og timian tager kun 5 minutter at bikse sammen og så skal den bare stå og hygge sig i ovnen i omkring 20 minutter. Ovntiden kan du så passende bruge til at lave lidt tilbehør (find alle mine opskrifter på tilbehør HER).

Nem hverdagsmad som denne ovnbagte kylling er et hit herhjemme for tiden. På onsdag skal jeg nemlig til eksamen og jeg hader eksamener. Jo tættere jeg kommer på en eksamen, jo mere ustabil bliver jeg. Jeg bliver sur, utrolig sensitiv og mister appetitten. Man skulle tro, at jeg efter at have bestået folkeskolens afgangsprøve, erhvervet mig en studenterhue og snart gennemført en længerevarende videregående uddannelse, burde have vænnet mig til at gå til eksamen, men nej. Jeg har det på præcis samme måde hver gang. Så i disse dage op til eksamen er nem mad vejen frem og det skal helst være min kæreste, der laver det.

Læs også: Kylling med pesto, tomat og mozzarella

Kylling med soltørrede tomater og timian

Find opskriften på kylling med soltørrede tomater og timian her:

Kylling med soltørrede tomater og timian

2 personer
Ingredienser
  • 2 kyllingebryster
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 hele soltørrede tomater fra olie
  • Salt og peber
  • Et par kviste timian
Fremgangsmåde
  • Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad og hæld olivenolien ud over.
  • Skær hvidløget i skiver og hak de soltørrede tomater groft.
  • Drys hvidløg, soltørrede tomater, salt og peber ud over kyllingen og slut af med timian.
  • Steg kyllingen i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.
Kylling med soltørrede tomater og timian

Opskriftsinspiration: Julie Bruun