Pizza

Nemme opskrifter på lækker fredagsmad

Da jeg var lille, var fredag min yndlingsdag. For det første betød det weekend, men det gik jeg nu ikke så meget op i dengang. Nej, fredag var noget helt specielt fordi det betød, at jeg (tildels) måtte bestemme menuen og at der var Disney Sjov og fredagsslik til dessert. Mine favoritter til fredagsmaden dengang var ting som madpandekager, hjemmelavet pizza og hotdogs. Ikke meget har ændret sig siden, og her får du mine bedste og nemmeste opskrifter på lækker fredagsmad, der kan gøre enhver fredag aften helt perfekt!

Læs også: Ovnbagte kartoffelbåde med ost

Pizzasauce

Pizza er en ægte fredagsklassiker. Denne opskrift på pizzabund er den jeg bruger hver eneste gang og sammen med denne opskrift på pizzasauce, er du godt på vej mod at lave den perfekte hjemmelavede pizza. Skal det være en smule sundere, så prøv denne blomkålspizza. Selvom det kan lyde lidt farligt med blomkål i pizzabunden, så smager det altså helt fantastisk. Du kan også bruge et par pitabrød eller tortillas som pizzabund, hvis det skal gå rigtig stærkt. Uanset hvilken slags bund du vælger, så husk “lidt, men godt” princippet, når du kommer fyldet på. Hvis du kommer for meget fyld på din pizza, så bliver den bare blød og smattet i stedet for sprød og lækker.

Læs også: Minipizzaer med kartofler og rosmarin på kikærtebund

Græske fladbrød med gyros kylling

Wraps er et andet godt bud på lækker fredagsmad. Der er helt klassiske tortillas med fyld som fx fajitas med kylling eller disse fyldte madpandekager med oksekød. Du kan også prøve disse græske fladbrød med gyros kylling omend det er en smule mere tidskrævende.

Læs også: Melfrie tortillas

Burger

Fredag rimer jo næsten på burger, ikke? Du kan købe et par lækre burgerboller eller måske lave dem selv, hvis tiden er til det. Bøffen kan være den klassiske med hakket oksekød eller måske med kylling, som i denne crispy chicken burger. Du kan også vælge en vegetarisk bøf eller måske lave en omgang pulled chicken at putte i? Mulighederne er mange, men når først du har bolle og bøf på plads, så handler det bare om at tømme køleskabet for grønt og snask og sætte dig godt til rette ved middagsbordet.

Læs også: Sliders med det hele

Nachos med hakket oksekød

Snaskede nachos hører selvfølgelig også ind under kategorien “lækker fredagsmad”. Du kan lave dem med hakket oksekød eller kylling og servere dem med creme fraiche, guacamole og tomatsalsa.

Læs også: Hjemmelavede kyllingenuggets

Lasagne

Hvis tiden er knap og maden helst skal kunne laves i forvejen, så er en ret i fad helt perfekt. Det kan fx være lasagne, pastagratin, mexicansk kartoffelfad med kylling eller bagt pasta med kylling og bacon. Server en lækker salat til og så er fredagsmenuen på plads.

Læs også: Mexicansk tærte med tomatsalsa og guacamole

Crispy chicken burger
No images found!
Try some other hashtag or username