Brombær-chia marmelade

I sommers kom min kæreste en dag hjem med tre store bøtter friskplukkede brombær. Nogle af brombærrene brugte jeg til disse pekantærter med brombærcreme og resten røg i fryseren til en anden god gang. I går gravede jeg så en bøtte frem fra fryseren og tryllede dem om til denne brombær-chia marmelade. Chiafrøene smager ikke som sådan af noget, men de suger den overskydende væske og gør marmeladen lækker cremet. Derudover er marmeladen uden tilsat sukker, men blot sødet med lidt vanilje. Hertil morgen spiste jeg marmeladen på disse grove morgenvafler.

Læs også: Jordbærkompot

Brombær-chia marmelade
1 lille syltetøjsglas

200 gram brombær (gerne fra frost)
3 spsk. vand
1 tsk. vaniljepulver
1 spsk. chiafrø

Kog brombær med vand og vaniljepulveret i 10-15 minutter og lad det køle af. Blend de kogte brombær med en stavblender og rør chiafrøene i. Sæt marmeladen i køleskabet natten over og næste morgen er den klar til at blive nydt.

Brombær-chia marmelade

  • Fejrer en hel nats uafbrudt svn med en skn hindbr
  • Fik jeg sagt at jeg er ret vild med det
  • Grsdagens frokost er p bloggen  og dagens frokost er
  • Nr min sster kommer forbi skal der helst vre lidt
  • Sol sommer salat
  • Den frste mors dag hvor jeg selv brer den fornemme
  • Der var engang hvor det tog lngere tid at lave
  • Denne hvidklssalat med granatble og ristede ndder har vret tilbehr