Brombær-chia marmelade

I sommers kom min kæreste en dag hjem med tre store bøtter friskplukkede brombær. Nogle af brombærrene brugte jeg til disse pekantærter med brombærcreme og resten røg i fryseren til en anden god gang. I går gravede jeg så en bøtte frem fra fryseren og tryllede dem om til denne brombær-chia marmelade. Chiafrøene smager ikke som sådan af noget, men de suger den overskydende væske og gør marmeladen lækker cremet. Derudover er marmeladen uden tilsat sukker, men blot sødet med lidt vanilje. Hertil morgen spiste jeg marmeladen på disse grove morgenvafler.

Læs også: Jordbærkompot

Brombær-chia marmelade
1 lille syltetøjsglas

200 gram brombær (gerne fra frost)
3 spsk. vand
1 tsk. vaniljepulver
1 spsk. chiafrø

Kog brombær med vand og vaniljepulveret i 10-15 minutter og lad det køle af. Blend de kogte brombær med en stavblender og rør chiafrøene i. Sæt marmeladen i køleskabet natten over og næste morgen er den klar til at blive nydt.

Brombær-chia marmelade

  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag
  • Startede morgenen med en grd til at varme mig phellip
  • Sndag starter langsomt
  • Efterr S lnge det ikke regner og blser er dennehellip
  • Menuen herhjemme stod i dag p kylling vendt i ghellip
  • Ville give alt for en hjemmelavet pizza til aftensmad ihellip
  • Bagt pasta med kylling og bacon er en favorit herhjemmehellip