Hvis der ikke er rester fra aftensmaden, laver jeg næsten altid en salat, jeg kan tage med til frokost. I dag har jeg denne broccolisalat med og når jeg laver salat til frokost, laver jeg altid til to dage – det kan man jo lige så godt, når man allerede er igang med snitteriet. Denne weekend er ekstra travl, da jeg i dag både skal arbejde, til min mors fødselsdag og til en julefrokost. I morgen tidlig skal jeg på arbejde igen, så det er rart, at madpakken til i morgen hverken er noget jeg skal tænke over, når jeg kommer sent hjem i aften eller når jeg står op i morgen tidlig.  Denne broccolisalat er super simpel, men som altid, er det dressingen, der lige sætter prikken over i’et.

Broccolisalat med feta og græskarkerner
2 portioner

1 broccoli (250-300 gram)
2 gulerødder
1 avocado

50 gram feta
1 håndfuld græskarkerner
Salt

Dressing
1 tsk. yacon sirup (eller fx akacie honning)
2 spsk. æbleeddike

Rist græskarkernerne på panden sammen med lidt salt til de begynder at poppe og lad dem køle af. Skær broccolien i små buketter – gem stokken til en kødsovs eller andet. Blanchér broccolibuketterne i to minutter – jeg gør det ved at hælde kogende vand over og lade det stå i 2 minutter, før jeg hælder vandet fra. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Skær avocadoen i tern og bland med broccoli og gulerødder.

Bland yacon sirup og æbleeddike og vend dressingen i salaten før du topper med feta og de ristede græskarkerner.

Er man ikke så meget til smattede brune avocadoer, kan man vente med at putte avocadoen i til om morgenen eller tage en avocado med ved siden af – det gør jeg altid 🙂

  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag
  • Startede morgenen med en grd til at varme mig phellip
  • Sndag starter langsomt
  • Efterr S lnge det ikke regner og blser er dennehellip
  • Menuen herhjemme stod i dag p kylling vendt i ghellip
  • Ville give alt for en hjemmelavet pizza til aftensmad ihellip
  • Bagt pasta med kylling og bacon er en favorit herhjemmehellip