Broccolisalat med feta og græskarkerner

Opskrift på broccolisalat med feta og græskarkerner

Hvis der ikke er rester fra aftensmaden, laver jeg næsten altid en salat, jeg kan tage med til frokost. I dag har jeg denne broccolisalat med og når jeg laver salat til frokost, laver jeg altid til to dage – det kan man jo lige så godt, når man allerede er igang med snitteriet. Denne weekend er ekstra travl, da jeg i dag både skal arbejde, til min mors fødselsdag og til en julefrokost. I morgen tidlig skal jeg på arbejde igen, så det er rart, at madpakken til i morgen hverken er noget jeg skal tænke over, når jeg kommer sent hjem i aften eller når jeg står op i morgen tidlig.  Denne broccolisalat er super simpel, men som altid, er det dressingen, der lige sætter prikken over i’et.

Læs også: Opskrift på den klassiske broccolisalat

Broccolisalat med feta og græskarkerner

Find opskriften på broccolisalat med feta og græskarkerner her:

Broccolisalat med feta og græskarkerner

2 personer
Ingredienser
 • 1 broccoli 250-300 gram
 • 2 gulerødder
 • 1 avocado
 • 50 gram feta
 • 1 håndfuld græskarkerner
 • Salt
Dressing
 • 1 tsk. akaciehonning
 • 2 spsk. æbleeddike
Fremgangsmåde
 • Rist græskarkernerne på panden sammen med lidt salt til de begynder at poppe og lad dem køle af.
 • Skær broccolien i små buketter – gem stokken til en kødsovs eller andet. Blanchér broccolibuketterne i to minutter – jeg gør det ved at hælde kogende vand over og lade det stå i 2 minutter, før jeg hælder vandet fra.
 • Skræl gulerødderne og riv dem groft.
 • Skær avocadoen i tern og bland med broccoli og gulerødder.
 • Bland akaciehonning og æbleeddike og vend dressingen i salaten og top så salaten med feta og de ristede græskarkerner.
Broccolisalat med feta og græskarkerner