Broccolimuffins - æggemuffins med broccoli

Æggemuffins med broccoli og ost

Denne opskrift på broccolimuffins har faktisk været postet før, men billederne på den gamle opskrift var så kriminelle, at jeg simpelthen var nødt til at slette indlægget. Telefonbilleder taget i mørke er altså bare no go – lesson learned. Ikke desto mindre synes jeg, at disse broccolimuffins fortjener en plads på bloggen, da jeg faktisk laver dem relativt tit.

Det er æggemuffins med broccoli og rigelige mængder ost og de smager skønt. De er rigtig gode til morgenmad, men endnu bedre at have liggende i fryseren til en dag, hvor madpakkekrisen rammer. En krister, der rammer lidt for ofte herhjemme for tiden. Jeg ved ikke lige hvad der sker, men jeg synes ikke jeg har tid til noget som helst og min indre planlægningsfreak er forsvundet som dug for solen. Jeg håber snart den vender tilbage, men indtil da lever jeg fint af det, min fryser gemmer på af rester. Er du ikke så meget til broccoli, så prøv i stedet disse æggemuffins med pølser og spinat eller disse æggemuffins med ost og skinke.

Læs også: Opskrift på den klassiske broccolisalat

Broccolimuffins - æggemuffins med broccoli

Find opskriften på broccolimuffins her:

Broccolimuffins

10 stk.
Ingredienser
 • 250 gram broccoli
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 6 æg
 • 1 dl revet cheddarost
 • 1 dl revet parmesanost
 • Salt og peber
 • Smør eller olie til stegning
Fremgangsmåde
 • Hak løg og hvidløg fint og svits dem i en pande til løgene er klare. Sæt løgene til side.
 • Skær broccolien i buketter og stokken i tern. Blanchér broccolien i to minutter – jeg gør det ved at hælde kogende vand over og lade det stå i 2 minutter, før jeg hælder vandet fra.
 • Bland broccolien med løg, hvidløg og ost og fordel fyldet i muffinforme af silikone.
 • Slå æggene ud i en skål og piske dem let med salt og peber.
 • Hæld æggemassen ud over fyldet og bag dem ved 200 grader i 30 minutter.
Broccolimuffins - æggemuffins med broccoli