Blomkålscouscous

Torsdag er absolut ikke min favoritdag. Jeg har timer fra 8-17 i et fag, som langt fra er spændende, men desværre ret nødvendigt. Årh hvor jeg dog glæder mig til, at jeg er færdig med at studere – glæder mig dog ikke til, at jeg skal ud og være “voksen” og have et ganske ægte fuldtidsjob. You win some, you lose some, som man siger. Ha. Men selv den kedeligste dag kan reddes lidt af en god frokost. I dag havde jeg sidste portion af denne blomkålscouscous med i madpakken. I denne portion har jeg haft nok til aftensmad en enkelt aften og tre gange frokost. Salaten har faktisk holdt sig overraskende frisk og her på fjerdedagen var den stadigvæk ikke blevet kedelig.

Læs også: Gulerodssalat med persille og granatæble

Blomkålscouscous

Blomkålscouscous med citrondressing
4 portioner

1 hoved blomkål (cirka 600 gram)
1 lille finthakket rødløg
20-15 sorte oliven skåret i skiver
1 finthakket agurk
1-2 håndfulde hakket bredbladet persille
2 finthakkede tomater
1 håndfuld pinjekerner (15-20 gram)

Citrondressing
2 spsk. citronsaft
½ tsk. dijon sennep
2 spsk. olivenolie

Start med at riste pinjekerne på en tør pande til de er helt brune og lad dem køle af på et stykke køkkenrulle. Del blomkålen i grove buketter og kør dem i foodprocessoren på pulsfunktionen eller riv buketterne på et rivejern, så blomkålen får en konsistens som couscous. Pisk alle ingredienserne til dressingen godt sammen og smag til med salt og peber. Bland blomkålscouscousen med tomaterne, rødløg, sorte oliven, agurk og persille, rør dressingen i og top med de ristede pinjekerner.

Blomkålscouscous

  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag
  • Startede morgenen med en grd til at varme mig phellip
  • Sndag starter langsomt
  • Efterr S lnge det ikke regner og blser er dennehellip
  • Menuen herhjemme stod i dag p kylling vendt i ghellip
  • Ville give alt for en hjemmelavet pizza til aftensmad ihellip
  • Bagt pasta med kylling og bacon er en favorit herhjemmehellip
  • rets frste produktion af bleskiver er i gang jul bleskiverhellip