Blomkålscouscous med citrondressing

Opskrift på couscous af blomkål

Torsdag er absolut ikke min favoritdag. Jeg har timer fra 8-17 i et fag, som langt fra er spændende, men desværre ret nødvendigt. Årh hvor jeg dog glæder mig til, at jeg er færdig med at studere – glæder mig dog ikke til, at jeg skal ud og være “voksen” og have et ganske ægte fuldtidsjob. You win some, you lose some, som man siger. Ha. Men selv den kedeligste dag kan reddes lidt af en god frokost. I dag havde jeg sidste portion af denne blomkålscouscous med i madpakken. I denne portion har jeg haft nok til aftensmad en enkelt aften og tre gange frokost. Salaten har faktisk holdt sig overraskende frisk og her på fjerdedagen var den stadigvæk ikke blevet kedelig.

Blomkålscouscous er egentlig bare blomkål, der er revet/finthakket så det får samme konsistens som couscous. Her har jeg vendt blomkålscouscous i en citrondressing og blandet lidt rødløg, oliven, agurk, persille og tomater i. Til sidst har jeg ristet en håndfuld pinjekerner og drysset over.

Læs også: Gulerodssalat med persille og granatæble

Blomkålscouscous med citrondressing

Find opskriften på blomkålscouscous med citrondressing her:

Blomkålscouscous med citrondressing

4 personer
Ingredienser
 • 1 hoved blomkål cirka 600 gram
 • 1 lille finthakket rødløg
 • 20-15 sorte oliven skåret i skiver
 • 1 finthakket agurk
 • 1-2 håndfulde hakket bredbladet persille
 • 2 finthakkede tomater
 • 1 håndfuld pinjekerner 15-20 gram
Citrondressing
 • 2 spsk. citronsaft
 • ½ tsk. dijon sennep
 • 2 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
 • Start med at riste pinjekerne på en tør pande til de er helt brune og lad dem køle af på et stykke køkkenrulle.
 • Del blomkålen i grove buketter og kør dem i foodprocessoren på pulsfunktionen eller riv buketterne på et rivejern, så blomkålen får en konsistens som couscous.
 • Pisk alle ingredienserne til dressingen godt sammen og smag til med salt og peber.
 • Bland blomkålscouscousen med tomaterne, rødløg, sorte oliven, agurk og persille, rør dressingen i og top med de ristede pinjekerner.
Blomkålscouscous med citrondressing