Min kæreste går som tidligere nævnt på UV-jagt af og til. Forleden kom han hjem efter en aften i vandet med en stor ørred, som man rensede og fileterede, og nu har jeg så fryseren fyldt af ørredfileter i portionsstørrelse – jeg er fint tilfreds. To af disse fileter blev bagt i ovnen med sesamfrø og persille og serveret med bagt knoldselleri. Det smagte skønt og det tog mindre end 30 minutter fra jeg gik i køkkenet til maden stod på bordet. Det er vist hvad man kan kalde nem hverdagsmad! 🙂

Ovnbagt ørred med persille og sesam
2 personer

2 ørredfileter (eller laks)
2 spsk. sesamfrø
Skallen fra ½ økologisk citron
1 håndfuld finthakket persille
Salt og peber

Dup ørredfileterne med et stykke køkkenrulle og læg dem på en bagplade beklædt med bagepapir. Bland sesamfrø, citronskal, persille, salt og peber i en skål. Fordel sesamblandingen ud på de to ørredfileter og tryk den fast med en bagsiden af en ske. Bag fisken i 15 minutter ved 200 grader.

Bagt knoldselleri
2 personer

1 knoldselleri
Kokosolie til stegning
1 dl grøntsagsboullion
4-5 kviste frisk timian
Paprika og chiliflager
Salt og peber

Skær skallen af sellerien og skær sellerien ud i små stykker. Steg stykkerne på panden i rigeligt olie, til de er blevet lidt brune. Hæld dem ned i et ovnfast fad og hæld bouillonen ud over. Drys med timian, paprika, chiliflager, salt og peber og bag dem ved 200 grader i cirka 15 minutter.

TIP! Denne krydderurtedressing passer perfekt til både ørreden og den bagte knoldselleri.