Ovnbagt laks og grønkålssalat med ovnbagt butternut squash

I dag er det torsdag og det betyder, at en opskrift med fisk rammer bloggen. I dag er selve fisken en meget simpel ovnbagt laks, men tilbehøret er derimod helt fantastisk! For nylig købte jeg for første gang et par græskar med hjem og det første de blev forvandlet til var denne tærte. Det næste blev så denne skønne grønkålssalat med ovnbagt butternut squash. Hold da nu op hvor smager sådan en omgang bagt græskar helt fantastisk! Græskaret får en sød, rund smag, som passer helt perfekt sammen med salatens øvrige ingredienser.

Ovnbagt laks med salt og citron

1 laksefilet pr. person
Citronskræl fra en økologisk citron
Groft salt

Dup laksefileterne tørre og læg dem på en bageplade med bagepapir med skindsiden nedad. Riv lidt citronskal ud over dem og drys med lidt groft salt. Lad fileterne trække i cirka 15 minutter før de bages i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.

Ovnbagt laks og grønkålssalat med ovnbagt butternut squash

Grønkålssalat med ovnbagt butternut squash
2 personer

1/2 butternut squash
1 rød peberfrugt
Olivenolie
Havsalt

10 sorte oliven
50 g feta
2-3 stængler grønkål
1 spsk. æblecidereddike

Skær skrællen af butternut squashen med en skarp kniv eller brug en god kartoffelskræller. Del butternut squashen på den lange led, skrab kernerne ud og skær den i skiver. Skyl peberfrugterne, halvér dem, tag kernerne ud og skær også disse skiver. Vend peberfrugt og butternut squash i en god sjat olivenolie. Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med havsalt. Bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter.

Hak grønkålen og massér den med æblecidereddike til den bliver helt blød. Smuldr fetaen og skær olivenerne i skiver.

Lad de bagte grøntsager køle lidt af før du anretter grønkålen i et fad, fordeler de bagte grøntsager ovenpå og toppper med feta og oliven.

Ovnbagt laks og grønkålssalat med ovnbagt butternut squash