I dag er det torsdag og torsdag betyder, at en opskrift med fisk rammer bloggen. I dag er selve fisken meget simpel, men tilbehøret er derimod helt fantastisk! For nylig købte jeg for første gang et par græskar med hjem og det første, de blev forvandlet til, var denne tærte. Det næste var så denne skønne salat, hvor græskaren blev bagt i ovnen. Hold da nu op hvor smager sådan en omgang bagt græskar helt fantastisk! Græskaren får en sød, rund smag, som smager helt fantastisk sammen med salatens øvrige ingredienser.

Ovnbagt laks med salt og citron

1 laksefilet pr. person
Citronskræl fra en økologisk citron
Groft salt

Dup laksefileterne tørre og læg dem på en bageplade med bagepapir med skindsiden nedad. Riv lidt citronskal ud over dem og drys med lidt groft salt. Lad fileterne trække i cirka 15 minutter før de bages i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.

Grønkålssalat med ovnbagt butternut squash
2 personer

1/2 butternut squash
1 rød peberfrugt
Olivenolie
Havsalt

10 sorte oliven
50 g feta
2-3 stængler grønkål
1 spsk. æblecidereddike

Skær skrællen af butternut squashen med en skarp kniv eller brug en god kartoffelskræller. Del butternut squashen på den lange led, skrab kernerne ud og skær den i skiver. Skyl peberfrugterne, halvér dem, tag kernerne ud og skær også disse skiver. Vend peberfrugt og butternut squash i en god sjat olivenolie. Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med havsalt. Bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter.

Hak grønkålen og massér den med æblecidereddike til den bliver helt blød. Smuldr fetaen og skær olivenerne i skiver.

Lad de bagte grøntsager køle lidt af før du anretter grønkålen i et fad, fordeler de bagte grøntsager ovenpå og toppper med feta og oliven.

I går var jeg et hurtigt smut forbi Marias bogreception og lykønske den stolte forfatter. Jeg købte selvfølgelig hendes flotte bog ”Geniale Grøntsager” med hjem og nøj hvor jeg glæder mig til at bladre mere i den. Den er fyldt med de fineste billeder og skønne opskrifter, der kategoriseret efter grøntsag, så hver grøntsag har sit eget afsnit. Så smart jo! 🙂

Opskriftinspiration // Vanløse Blues

  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag
  • Startede morgenen med en grd til at varme mig phellip
  • Sndag starter langsomt
  • Efterr S lnge det ikke regner og blser er dennehellip
  • Menuen herhjemme stod i dag p kylling vendt i ghellip
  • Ville give alt for en hjemmelavet pizza til aftensmad ihellip
  • Bagt pasta med kylling og bacon er en favorit herhjemmehellip