Uret var sat til at ringe tidligt og træningstasken var pakket. Jeg gik i går i seng med intentionen om at springe ud af sengen 5:15 i dag og hoppe ned i træningscenteret, men sådan gik det ikke helt… I stedet lå jeg og puttede i halvanden time før jeg endelig fik taget mig sammen til at hoppe i bad. Nu sidder jeg så igen under dynen inden jeg om lidt skal ud af døren. En planlagt hård træningsmorgen blev til en skøn og langsom hyggemorgen – det var lige hvad jeg havde brug for!

Og nu hvor jeg pludselig havde lidt ekstra tid, tænkte jeg, at jeg lige ville dele opskriften på en skøn efterårssalat. I søndags fik nemlig jeg den skønneste søndagsmiddag med steg, kartofler og en sprød salat. Salaten var denne super simple råkost med palmekål. Palmekål er en kål, der minder utrolig meget om grønkål, men jeg synes den er lidt blødere i både smag og konsistens.

Råkost med palmekål
2 personer

6 store blade palmekål (kan evt. skiftes ud med grønkål)
2-3 gulerødder
2-3 pastinakker
2 spsk. sesamfrø

Dressing
1 spsk. sesamolie
1 spsk. citronsaft
1 spsk. akaciehonning
Salt og peber

Rib palmekålsbladene, skyl kålen godt og snit den fint. Skræl gulerødderne og pastinakkerne og riv dem til tynde strimler med en julienneskærer eller på et mandolinjern. Bland ingredienserne til dressingen, vend den i salaten og drys med sesamfrø.

Dette indlæg indeholder affiliate links.