Råkost med palmekål

Sprød salat med palmekål, gulerod og pastinak

Her finder du opskriften på en skøn efterårssalat. Det er en sprød råkost med palmekål, gulerod og pastinak, der for eksempel passer rigtig godt til en god omgang steg og kartofler.

Palmekål er en kål, der minder utrolig meget om grønkål og den passer skønt i salater. Jeg synes dog, at palmekålen er lidt blødere i både smag og konsistens. Til denne salat har jeg blot hakket palmekålen fint og vendt den sammen med gulerod og pastinak i strimler. Jeg bruger sådan et smart juliennejern som dette, til at lave de fine strimler. Har du ikke et sådan, kan du sagtens skære strimlerne med en skarp kniv eller blot rive rodfrugterne på et groft rivejern. Jeg har valgt at bruge en sesamolie i dressingen og drysse salaten med sesamfrø, da jeg synes det giver salaten en skøn smag. Du kan sagtens skifte sesamolien ud med olivenolie for en mindre gennemtrængende smag af sesam.

Læs også: Den klassiske broccolisalat

Råkost med palmekål

Opskrift på sprød råkost med palmekål her:

Råkost med palmekål

2 personer
Ingredienser
 • 6 store blade palmekål kan evt. skiftes ud med grønkål
 • 2-3 gulerødder alt efter størrelse
 • 2-3 pastinakker alt efter størrelse
 • 2 spsk. sesamfrø kan evt. ristes på en tør pande
Dressing
 • 1 spsk. sesamolie
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 spsk. akaciehonning
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Fjern stokken fra palmekålen og hak bladene fint.
 • Skræl gulerod og pastinak og skær dem i tynde strimler. Jeg bruger et juliennejern.
 • Bland palmekål, gulerod og pastinak i en skål.
 • Bland ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
 • Vend dressingen i salaten og drys med sesamfrø inden servering.

Flere sprøde salater

Jeg elsker knasende sprøde salater. De mætter så dejligt uden at ligge alt for tungt i maven. Ud over den råkost med palmekål, som jeg deler i dette indlæg, kan jeg anbefale denne gulerodssalat med persille og granatæble. Det er en af mine favoritsalater, der passer til stort set alt. Er du til lækre salater med kål, så kan jeg anbefale denne grønkålssalat med gulerod og edamamebønner, denne hvidkålssalat med æble, nødder og persille eller denne rødkålssalat med spinat og appelsin.

Læs også: Kylling med pesto, tomat og mozzarella

Råkost med palmekål