Jeg fik et hoved romanesco med i min grøntsagskasse fra Aarstiderne i fredags. Jeg har aldrig hverken købt eller smagt romanesco før, selvom jeg flere gange har beundret dem nede i supermarkedet. De er så flotte jo! Jeg fik læst mig frem til, at romanesco er en mellemting mellem blomkål og broccoli og så gik jeg i tænkeboks. Halvdelen af hovedet blev til disse spicy, ovnbagte romanescobuketter med oliven og den anden halvdel blev til en skøn frokostsalat, som jeg deler med jer i morgen.
Ovnbagt romanesco med et spicy twist
½ romanesco i grove buketter
2 spsk. olivenolie
Havsalt
10 sorte oliven uden sten
Dressing
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Skallen fra ½ økologisk citron
1 tsk. chiliflager
Peber
Vend romanescobuketterne med olivenolien og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med havsalt og bag romanescoen ved 200 grader i 10 minutter. Vend rundt i dem og giv dem 10 minutter mere indtil de er gyldne og bløde. Bland dressingen og vend de bagte romanescobuketter i den. Top med oliven skåret i skiver før servering. Jeg spiste buketterne som tilbehør til min aftensmad.
Der står at oliven skal vendes med kål. Og i ovnen. Men senere står at man drysser med oliven. På billedet ligner det at oliven ikke er bagt. Jeg antager at den første sætning skal modificeres.
Man skal vende kålen med olivenolie og drysse med oliven efter bagning 🙂