Jeg fik et hoved romanesco med i min grøntsagskasse fra Aarstiderne i fredags. Jeg har aldrig hverken købt eller smagt romanesco før, selvom jeg flere gange har beundret dem nede i supermarkedet. De er så flotte jo! Jeg fik læst mig frem til, at romanesco er en mellemting mellem blomkål og broccoli og så gik jeg i tænkeboks. Halvdelen af hovedet blev til disse spicy, ovnbagte romanescobuketter med oliven og den anden halvdel blev til en skøn frokostsalat, som jeg deler med jer i morgen.

Ovnbagt romanesco med et spicy twist

½ romanesco i grove buketter
2 spsk. olivenolie
Havsalt
10 sorte oliven uden sten

Dressing
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Skallen fra ½ økologisk citron
1 tsk. chiliflager
Peber

Vend romanescobuketterne med olivenolien og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med havsalt og bag romanescoen ved 200 grader i 10 minutter. Vend rundt i dem og giv dem 10 minutter mere indtil de er gyldne og bløde. Bland dressingen og vend de bagte romanescobuketter i den. Top med oliven skåret i skiver før servering. Jeg spiste buketterne som tilbehør til min aftensmad.

  • Pikant kylling En nem hverdagsret der udgjorde vores aftensmad i
  • Herhjemme str den p ggekage i dag Hvad skal du
  • Fredagsburger! Billedet her er fra forleden hvor M og jeg
  • Hvis du mangler inspiration til din madplan for nste uge
  • Sndag Solen skinner Mille sov som en drm i nat
  • Fr jeg blev mor kunne jeg godt finde p at
  • Reklame for pillivuytdk  Hverdagen ruller og efter et r
  • Reklame for pillivuytdk  Solen har skinnet s fint hele