Jeg fik et hoved romanesco med i min grøntsagskasse fra Aarstiderne i fredags. Jeg har aldrig hverken købt eller smagt romanesco før, selvom jeg flere gange har beundret dem nede i supermarkedet. De er så flotte jo! Jeg fik læst mig frem til, at romanesco er en mellemting mellem blomkål og broccoli og så gik jeg i tænkeboks. Halvdelen af hovedet blev til disse spicy, ovnbagte romanescobuketter med oliven og den anden halvdel blev til en skøn frokostsalat, som jeg deler med jer i morgen.

Ovnbagt romanesco med et spicy twist

½ romanesco i grove buketter
2 spsk. olivenolie
Havsalt
10 sorte oliven uden sten

Dressing
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Skallen fra ½ økologisk citron
1 tsk. chiliflager
Peber

Vend romanescobuketterne med olivenolien og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med havsalt og bag romanescoen ved 200 grader i 10 minutter. Vend rundt i dem og giv dem 10 minutter mere indtil de er gyldne og bløde. Bland dressingen og vend de bagte romanescobuketter i den. Top med oliven skåret i skiver før servering. Jeg spiste buketterne som tilbehør til min aftensmad.

  • Jeg kunne serist leve af koldskl koldskl
  • I dag bagte jeg disse chokolademuffins s jeg har lidt
  • Sdan en lille strrelse krver utrolig meget udstyr P bloggen
  • Jeg har s lidt grnne fingre at selv mine kaktusser
  • Jordbrssonen er over os og der er virkelig mange der
  • Her har vi fet hjemmelavet pizza til aftensmad Hvad har
  • Nemt med nemt p Koteletter med brun farin hvidlg og
  • Lykken er nr der er rester til frokost Indisk chicken