Jeg fik et hoved romanesco med i min grøntsagskasse fra Aarstiderne i fredags. Jeg har aldrig hverken købt eller smagt romanesco før, selvom jeg flere gange har beundret dem nede i supermarkedet. De er så flotte jo! Jeg fik læst mig frem til, at romanesco er en mellemting mellem blomkål og broccoli og så gik jeg i tænkeboks. Halvdelen af hovedet blev til disse spicy, ovnbagte romanescobuketter med oliven og den anden halvdel blev til en skøn frokostsalat, som jeg deler med jer i morgen.

Ovnbagt romanesco med et spicy twist

½ romanesco i grove buketter
2 spsk. olivenolie
Havsalt
10 sorte oliven uden sten

Dressing
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Skallen fra ½ økologisk citron
1 tsk. chiliflager
Peber

Vend romanescobuketterne med olivenolien og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med havsalt og bag romanescoen ved 200 grader i 10 minutter. Vend rundt i dem og giv dem 10 minutter mere indtil de er gyldne og bløde. Bland dressingen og vend de bagte romanescobuketter i den. Top med oliven skåret i skiver før servering. Jeg spiste buketterne som tilbehør til min aftensmad.

  • Jeg har netop ltet en dej sammen til plsehorn s
  • S er madplanenen for nste uge oppe p bloggen Den
  • Der er ikke meget hokus pokus over disse dadelkugler men
  • Havregrd er ikke bare havregrd og det behver bestemt heller
  • Hvis du skal bage fastelavnsboller her i weekenden s har
  • Jeg har knoklet i vores nye hus hele weekenden og
  • Jeg kan ikke huske hvornr jeg sidst har haft lyst
  • Det er 24 dage siden at vi overtog vores fremtidige