Ovnbagt ørred med persille og sesam

Nem opskrift på ørred tilberedt i ovn

Min kæreste går som tidligere nævnt på UV-jagt af og til. Forleden kom han hjem efter en aften i vandet med en stor ørred, som man rensede og fileterede, og nu har jeg så fryseren fyldt af ørredfileter i portionstørrelse. Det er jeg faktisk fint tilfreds. To af disse fileter blev til ovnbagt ørred med sesamfrø og persille og serveret med bagt knoldselleri. Det smagte skønt og det tog mindre end 30 minutter fra jeg gik i køkkenet til maden stod på bordet. Det er vist hvad man kan kalde nem hverdagsmad! Ørredfileterne kan sagtens skiftes ud med laks.

Læs også: Pastaret med spinat og varmrøget laks

Ovnbagt ørred med persille og sesam

Find den nemme opskrift på ovnbagt ørred med persille og sesam her:

Ovnbagt ørred med persille og sesam

2 personer
Ingredienser
  • 2 ørredfileter laks kan også bruges
  • 2 spsk. sesamfrø
  • Skallen fra ½ økologisk citron
  • 1 håndfuld finthakket persille
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Dup ørredfileterne med et stykke køkkenrulle og læg dem på en bagplade beklædt med bagepapir.
  • Bland sesamfrø, citronskal, persille, salt og peber i en skål.
  • Fordel sesamblandingen ud på de to ørredfileter og tryk den fast med en bagsiden af en ske.
  • Bag fisken i 15 minutter ved 200 grader.

Jeg serverede den ovnbagte ørred med en portion bagt knoldselleri, som du finder opskriften på her:

Bagt knoldselleri

2 personer
Ingredienser
  • 1 knoldselleri
  • Smør eller olie til stegning
  • 1 dl grøntsagsboullion
  • 4-5 kviste frisk timian
  • Paprika og chiliflager
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Skær skrælden af sellerien og skær sellerien ud i små stykker.
  • Steg stykkerne på en pande i rigeligt med fedtstof, til de er blevet lidt brune. Hæld dem ned i et ovnfast fad og hæld bouillonen ud over.
  • Drys med timian, paprika, chiliflager, salt og peber og bag dem ved 200 grader i cirka 15 minutter.

TIP! Denne krydderurtedressing passer perfekt til både ørreden og den bagte knoldselleri.

Bagt knoldselleri