Det er fredag og jeg har glædet mig. Lige om hjørnet venter weekenden – en rigtig weekend uden arbejde og fyldt med skønne planer. Først og fremmest skal jeg dog bruge weekenden på at lade op, for på mandag starter læse-”ferien” og halvanden uge med lange dage og næsen i bøgerne venter. Måske jeg skulle bage en kage til at forsøde studielivet med? Denne græskarkage bagte jeg i sidste weekend og den ville ihvertfald være perfekt til formålet. Det er en af de bedste kager, som jeg har bagt i nyere tid. Den er svampet, krydret og den cremede cream cheese frosting sætter lige prikken over i’et. Derudover er den uden raffineret sukker, sødet med dadler og uden mel. Så, hvis du skal bage i weekenden, synes jeg helt sikkert du skal give denne et forsøg! Den holder sig fint et par dage i køleskabet og bliver hverken tør eller smagsløs.

// Denne opskrift indeholder affiliate links //

Krydret græskarkage
1 springform (cirka 24 cm)

1 lille hokkaidogræskar
5 dadler (uden sten!)
1,5 dl kokosmælk
4 æg
1 spsk. kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødte nelliker
½ tsk. salt
2 tsk. bagepulver
100 g mandler malet til mel
1 spsk. loppefrøskaller

Cream cheese frosting
150 g flødeost
2-3 spsk. Sukrin Melis (eller flormelis, hvis du kan tåle lidt sukker 😉 )
3 tsk. citronsaft

Hvis dit græskar er økologisk, skyller du det godt og er det ikke økologisk, skær du skrællen af. Del derefter græskaret på midten og skrab kernerne ud med en ske*. Skær hver halvdel i grove både og læg bådene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag græskarbådene ved 200 grader til de er møre – det tager 35-40 minutter.

Når græskarbådene er færdigbagt, blendes de til mos sammen med dadler og kokosmælk og æggene tilsættes et af gangen. Alle krydderierne, bagepulver, mandelmel, kokosfibre og loppefrøskaller tilsættes og der røres godt. Lad dejen stå i 10 minutters tid før den hældes i en form beklædt med bagepapir. Kagen bages ved 200 grader i cirka 40 minutter.

Tag kagen ud af formen og lad den køle af på en bagerist. Rør alle ingredienserne til frostingen sammen, kom den på den afkølede kage og pynt med citronskal og græskarkerner.

*Gem kernerne og rist dem som forklaret her. Så har du en skøn knasende topping til en skøn suppe eller en lækker salat.

 • Det er srme blevet efterr Jeg overvejer kraftigt at skifte
 • Sprde bnnefritter Vi skulle have haft en lkker pastaret med
 • Sidste uge stod i sygdommens tegn Frst Mille s Magnus
 • I morgen er det fredag og s er der kun
 • Fredagsburger Helt simpel og helt perfekt  burger
 • Biksemad Nr lillefisen bliver ringet syg hjem fra dagplejen
 • B A R S E L ! I dag havde
 • Frste barselsdag har vret well spend Jeg havde en rolig