Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe er en vaskeægte efterårsklassiker. Når vinden rusker og regnen siler ned, er det rart at kunne varme sig på en skøn suppe. Og så matcher suppen så fint til de flotte efterårsfarver. Denne græskarsuppe er nem at lave og smager helt forrygende. Jeg har toppet suppen med sprøde græskarkerner, cremet creme fraiche og frisk koriander, men man kan jo toppe med lige hvad man har lyst til. Andre toppingforslag kunne være sprødstegt bacon, et saftigt æble skåret i tern, croutoner (fx disse rugbrødscroutoner med rosmarin) eller knækbrød, der smuldres ud over suppen. Og så går man aldrig galt i byen, hvis man serverer en lækker skive brød til.

Læs også: Tærte med græskar, champignon og timian

Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

1 stort hakkaido græskar eller 2 små
1 stort løg
3 fed hakket hvidløg
1 cm ingefær
1 rød chili
1 tsk. spidskommen
7 dl grøntsagsbouillon
Salt og peber
Smør eller olie til stegning

Topping forslag
Græskarkerner
Frisk koriander
Creme fraiche

Hak løget og steg det i fedtstoffet sammen med hvidløg, revet ingefær, finthakket chili og spidskommen til løgene er klare. Skær eller riv skallen af græskaret hvis det ikke er økologisk (hvis det er økologisk, kan du sagtens lade skrællen blive på), skrab kernerne ud og skær græskaret i tern. Kom græskarstykkerne i gryden, tilsæt bouillonen, og kog til græskarkødet er helt mørt. Det tager cirka 20-30 minutter. Blend suppen og smag den til med salt og peber. Top med græskarkerner, frisk koriander og cremefraiche, eller hvad end du nu har lyst til.

Hokkaidosuppe