Hokkaidosuppe

Nem opskrift på hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe er en vaskeægte efterårsklassiker. Når vinden rusker og regnen siler ned, er det rart at kunne varme sig på en skøn suppe. Og så matcher suppen så fint til de flotte efterårsfarver. Denne græskarsuppe er nem at lave og smager helt forrygende. Hvis du køber et økologisk hokkaido græskar, så behøver du ikke at skrælle det, men kan nøjes med at vaske det grundigt. Opskriften giver en ret stor portion, men suppen kan sagtens fryses, så du har nem og lækker mad til en anden god gang.

Læs også: Opskrift på kylling med pesto, tomat og mozzarella

Toppingforslag til din græskarsuppe

På billederne i indlægget her har jeg toppet hokkaidosuppen med sprøde græskarkerner, cremet creme fraiche og frisk koriander, men du kan jo toppe med lige hvad du har lyst til. Andre toppingforslag kunne være sprødstegt bacon, et saftigt æble skåret i tern, croutoner (for eksempel disse rugbrødscroutoner med rosmarin) eller knækbrød, der smuldres ud over suppen. Og så går man aldrig galt i byen, hvis man serverer en lækker skive brød til. Jeg kan anbefale dette nemme brød med havregryn.

Læs også: Opskrift på kylling i peanut butter sauce

Hokkaidosuppe

Opskrift på hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

Ingredienser
 • 1 stort hakkaido græskar eller 2 små
 • 1 stort løg
 • 3 fed hakket hvidløg
 • 1 cm ingefær
 • 1 rød chili
 • 1 tsk. spidskommen
 • 7 dl grøntsagsbouillon
 • Salt og peber
 • Smør eller olie til stegning
Topping forslag
 • Græskarkerner
 • Frisk koriander
 • Creme fraiche
Fremgangsmåde
 • Hak løget og steg det i fedtstoffet sammen med hvidløg, revet ingefær, finthakket chili og spidskommen til løgene er klare.
 • Skær eller riv skallen af græskaret hvis det ikke er økologisk (hvis det er økologisk, kan du sagtens lade skrællen blive på), skrab kernerne ud og skær græskaret i tern.
 • Kom græskarstykkerne i gryden, tilsæt bouillonen, og kog til græskarkødet er helt mørt. Det tager cirka 20-30 minutter.
 • Blend suppen og smag den til med salt og peber.
 • Top for eksempel din hokkaidosuppe med græskarkerner, frisk koriander og cremefraiche, eller hvad end du nu har lyst til.

Flere opskrifter med græskar

Hokkaido og butternut squash er mine to favorit græskar til madlavning. Hokkaido bruger jeg, når resultatet gerne må være lidt snasket og butternut squash bruger jeg, når græskaret gerne må være lidt fast mere i konsistensen. Det betyder, at hokkaido græskar er gode til ting som græskarkage, tærter, græskarmos eller græskarvafler. Butternut squash er derimod gode til salater som for eksempel denne salat med parmaskinke og parmesan, denne salat med bacon, denne grønkålssalat med æble eller denne grønkålssalat med bagt peberfrugt.

Læs også: Opskrift på den klassiske broccolisalat

Hokkaidosuppe
No images found!
Try some other hashtag or username