Så blev det mandag igen… Måske har du efterårsferie, kan sove længe og har spændende planer eller også er det bare en hverdagsmandag som alle andre. Jeg har efterårsferie uden rigtigt at have det, forstået på den måde, at det fag jeg tager, holder efterårsferie, men jeg har hverken efterårsferie fra jobbet eller specialet. I alt giver det mig én enkelt fridag, som højst sandsynligt skal bruges på at læse lidt op til den eksamen, jeg har om et par uger – så efterårsferie, ja, det kan man vist ikke rigtig kalde det.

Men mandag er det og det betyder, at en opskrift uden kød rammer bloggen. I dag er det en super lækker og cremet hokkaidosuppe toppet med hjemmeristede græskarkerner. Faktisk er det første jeg gang jeg har lavet en græskarsuppe, ja, det er faktisk første gang jeg har smagt græskarsuppe, men jeg er kæmpe fan! Det er helt sikkert ikke sidste gang, at sådan en suppe rammer middagsbordet herhjemme 🙂

Hokkaidosuppe

1 stort hakkaido græskar eller 2 små
1 stort løg
3 fed hakket hvidløg
1 cm ingefær
1 rød chili
1 tsk. spidskommen
7 dl grøntsagsbouillon
Salt og peber

Topping
Ristede græskarkerner (se opskrift nedenfor)
Frisk koriander
Creme fraiche

Hak løget og steg det i kokosolien sammen med hvidløg, revet ingefær, finthakket chili og spidskommen til løgene er klare. Skær eller riv skallen af græskaret hvis det ikke er økologisk (hvis det er økologisk kan du sagtens lade skrællen blive på), skrab kernerne ud og skær græskaret i tern. Gem græskarkernerne og rist dem som beskrevet nedenfor. Bland græskarstykkerne i gryden, tilsæt bouillonen, og kog til græskarkødet er helt mørt. Det tager cirka 20-30 minutter. Blend suppen og smag den til med salt og peber. Top med de hjemmeristede græskarkerner, frisk koriander og cremefraiche, eller hvad end du nu har lyst til.

Hjemmeristede græskarkerner

Kernerne fra 1 hokkaidogræskar stort eller 2 små
1-2 spsk. olivenolie
Salt og peber
2-3 tsk. paprika
1 tsk. soya

Når du har skrabet indmad og kerner ud af græskaret koger du begge dele i en gryde med vand i et par minutter, før du sier vandet fra. På den måde er indmaden nemmere at fjerne fra græskarkerner. Kernerne kommer du i en skål og blander med olie, salt, peber, paprika og soya. Fordel kernerne på en bageplade og bag dem ved 200 grader til de er helt gyldne og sprøde – det tager cirka 30-35 minutter.

Inspirationen til at riste græskarkernerne i stedet for bare at smide dem ud og tricket til at koge dem i vand først, kommer fra Stinna.

  • Mangler I inspiration til aftenens tilbehr s hop ind forbi
  • I dag skal vi ingenting Efter et par dage med
  • Jeg har lavet coleslaw efterden samme opskrift s ufattelig mange
  • Regnvejr er vaffelvejr Er jeg den eneste der faktisk nyder
  • I dag har jeg vret ude og spise med en
  • Hvad mon der foregr inde i hovedet p sdan en
  • Fejrer at kresten nu har to ugers ferie med en
  • Man gr aldrig galt i byen med en god brownie