Salat med romanesco og tahinristede kikærter

Opskrift på salat med romanesco og tahinristede kikærter

Endelig blev det fredag! Jeg synes, at denne uge har været uendelig lang – måske det har noget at gøre med, at der har været efterårsferiesnak overalt. Dermed er jeg konstant blevet mindet om, at jeg ikke har haft ferie… Nå, men nok brok fra min side. Som lovet får I her opskriften på en skøn salat med romanesco og tahinristede kikærter. Har du ikke lige har et halvt hoved romanesco liggende, så er jeg sikker på, at fx broccoli eller blomkål også vil smage skønt i salaten.

Læs også: Opskrift på den klassiske broccolisalat

Salat med romanesco og tahinristede kikærter

Fin den nemme opskrift på salat med romanesco og tahinristede kikærter

Salat med romanesco og tahinristede kikærter

2 portioner
Ingredienser
Salat
  • ½ romanesco i små fine buketter
  • 1 æble
  • 2 håndfulde salat
  • Lidt citronsaft
Tahinristede kikærter
  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 spsk. tahin
  • 1 tsk. paprika
Fremgangsmåde
Salat
  • Snit salaten og bland den med romanescobuketterne.
  • Skær æblet i tern og ryst æbleternene med lidt citronsaft i en frysepose før de fordeles ud over salaten.
  • Top salaten med de tahinristede kikærter.
Tahinristede kikærter
  • Bland olivenolie, tahin og paprika og vend kikærterne i.
  • Rist kikærterne på en varm pande til de er gyldne.
  • Lad dem køle lidt af før de drysses over salaten.

Inspirationen til de tahinristede kikærter kommer fra Vanløse Blues.

Salat med romanesco og tahinristede kikærter