Friske vietnamesiske forårsruller

Opskrift på friske vietnamesiske forårsruller

Jeg elsker “samle-selv”-mad. Herhjemme er det et hit, at man selv kan bestemme hvad man vil have, i hvilken rækkefølge man vil have det og hvilke kombinationer man vil lave. Min kæreste og jeg er nemlig ikke altid helt enige om, hvad der smager godt, og hvilke kombinationer, der er lidt for mærkelige. Forleden fik vi friske vietnamesiske forårsruller, der gør det perfekt som “samle-selv”-mad. Jeg blev introduceret til rispapiret hjemme hos mine forældre for længe, længe siden, men har faktisk kun lavet det selv en enkelt gang før. Hvorfor? Ja, det ved jeg egentlig ikke, men jeg er sikker på, at det fra nu af komme til at stå på menuen lidt oftere. Det er super nemt, smager skønt og tager ingen tid at forberede – perfekt til en travl hverdagsaften.

Læs også: Græske fladbrød med gyros kylling

Friske vietnamesiske forårsruller

Sådan laver du friske vietnamesiske forårsruller

Du skal bruge
Rispapir – jeg købte bare mit i Kvickly
Fyld
Dip

Sådan gør du
Friske vietnamesiske forårsruller smager bedst, hvis man spiser dem, lige når de er rullet. De bliver slatne og kedelige af at stå for længe så derfor ruller vi dem altid ved bordet. Sæt alt fyldet og dips på bordet sammen med rispapiret og et fad med vand i samme størrelse som rispapiret. Rispapiret skal dyppes i vandet, men skal altså ikke lægge i blød – bare ned i vandet og op igen. Selvom det virker lidt stift, når du ligger det på tallerkenen, så skal det nok blive blødt, inden du er klar til at rulle. Fyldet placeres i en stribe midt på rispapiret, enderne foldes ind over og papiret rulles stramt om fyldet. Dyp i dippen, spis og gentag. Nemt!

Friske vietnamesiske forårsruller

Inspiration til fyld og dip til dine friske vietnamesiske forårsruller

Fyldet
Jeg tømmer simpelthen bare køleskabet for grønt og næsten alt kan bruges. Mit køleskab gemte denne aften på agurk, pastinak, rød peberfrugt, gulerødder, gul squash, palmekål og salat. Friske krydderurter som koriander og mynte, avocado, mango, forårsløg, chili og ananas smager også skønt i.

Det samme gælder kødet – brug hvad du har. Jeg havde lidt rester af noget stegt hakket oksekød og lidt rester af en cuvettesteg. Begge dele blev lige hurtigt vendt rundt på panden i lidt kokosolie. Derudover stegte jeg lidt kyllingeinderfilet, som havde marineret i en blanding af honning, soya, æblecidereddike, salt, peber, spidskommen og chiliflager i en times tid.

Dippen
Ingen friske forårsruller uden en lækker dip, så jeg rørte en hurtig peanut butter dip sammen. Derudover er sød chilisauce, hoisin sauce og soja rigtig lækre til friske vietnamesiske forårsruller.

Peanut butter dip

Ingredienser
  • 1/2 dl kokosmælk
  • 2 spsk. peanut butter
  • 1 spsk. citronsaft
  • Et fed presset hvidløg
  • ½ rød finthakket chili
  • 1 spsk. soja
Fremgangsmåde
  • Rør alle ingredienserne sammen og server.
Friske vietnamesiske forårsruller
No images found!
Try some other hashtag or username