I går havde jeg en af de rigtig lange dage, hvor jeg tog tidligt af sted og kom meget sent hjem. Heldigvis havde jeg været forudseende og lavet denne tomatsuppe i forvejen, så den bare lige skulle varmes op, når jeg kom hjem. Derudover havde jeg også bagt disse lækre flutes, for til en god suppe hører et godt brød – eller det mener jeg i hvert fald nu. For et par måneder siden, var brød (og korn generelt) bandlyst fra min kost, men jeg er stille og roligt ved at løsne op for mine restriktioner og spise mere af lyst. Jeg er stadig af den overbevisning, at brød ikke er noget jeg skal have hver dag, ligesom jeg ikke skal have pasta hver dag, men af og til er det altså helt okay. Især når brødet er hjemmebagt og jeg på den måde selv kan styre hvad der er i og dermed kan sørge for, at brødet ikke er fyldt med sukker. Disse flutes blev overraskende gode og jeg tænkte, at selvom opskrifter med hvedemel ikke er det, der fylder mest her på bloggen, så har jeg besluttet at dele opskriften med jer alligevel. Spis dem lune med smør, dyp dem i en suppe, eller brug dem som sandwichbrød til madpakken.

Flutes
4 stk.

5 dl vand
25 g gær
1 dl creme fraiche
1 spsk. honning
1 1/2 tsk. groft salt
50 gram hørfrø
50 gram solsikkekerner
50 gram sesamfrø
150 g durummel
250 g grahamsmel
400 g hvedemel

Opløs gæren i vandet og tilsæt creme fraiche, honning og salt. Tilsæt kerner og frø og ælt melet i lidt ad gangen – gerne på røremaskine. Lad dejen køre på røremaskinen i 10-15 minutter og lad den efterfølgende hæve overdækket i en times tid. Del dejen i fire og uden at ælte den for meget formes de fire stykker dej til aflange flutes, der lægges forsigtigt på to bageplader beklædt med bagepapir. Lad flutene efterhæve i 30 minutter. Klip 8-10 klip på skrå i dejen inden bagepladerne sættes i ovnen og flutene bages i 20 minutter ved 200 grader.

  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag
  • Startede morgenen med en grd til at varme mig phellip
  • Sndag starter langsomt
  • Efterr S lnge det ikke regner og blser er dennehellip
  • Menuen herhjemme stod i dag p kylling vendt i ghellip
  • Ville give alt for en hjemmelavet pizza til aftensmad ihellip
  • Bagt pasta med kylling og bacon er en favorit herhjemmehellip