Det er blevet efterår, bærsæsonen er ved at ebbe ud og jeg er gået i tænkeboks for at finde andet end friske bær at toppe min skyr med. Da jeg forleden fandt fire halvgamle glemte æbler i frugtskålen, faldt valget straks på æblemos. Jeg har faktisk aldrig kunne lide mos, men jeg tænkte, at jeg alligevel ville give det er forsøg – og hvor er jeg gået glip af meget! Hold nu op hvor smager det skønt ovenpå sådan en omgang skyr. Mere af det, tak.

Æblemos

4 æbler
3,5 dl vand
1 tsk. kanel
½ tsk. vaniljepulver

Skræl æblerne og skær dem i tern. Bland æbleternene med vand, kanel og vaniljepulver i en gryde og bring i kog. Kog i omkring 20 minutter og blend til en ensartet masse. Er mosen for tynd, kan den evt. koges lidt ind efterfølgende, til den har den ønskede konsistens.

Jeg kan nu også godt lide, at der er lidt knas på min skyr, så der er lidt at tygge på. Desværre har jeg forleden fået tømt mit granolaglas indeholdende denne kakaogranola, så jeg måtte i morges lave en ny portion. Valget faldt på denne, dog blandet med 40-50 gram mørk chokolade efter afkøling – det er jo som sagt efterår og chokolade på morgenmaden er på sin plads!

  • Skal du sndagsbage i dag? S foreslr jeg en portionhellip
  • Rester p en mandag er det bedste jeg ved Enhellip
  • En skn kleskabsgrd er et hit p de travle morgenerhellip
  • Spis varieret sagde de macarons
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk toppet med osthellip
  • Alene hjemme p en tirsdag betyder sushi i lange banerhellip
  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag