Får du fisk nok? Det gør jeg ikke… Min kæreste er ikke så vild med fisk og jeg har ikke gidet lave fisk kun til mig selv. Jeg spiser fiskeoliekapsler, men kunne nu godt tænke mig, at spise noget mere ”rigtig” fisk – det smager jo super skønt. Derfor har jeg nu indført ”torsdagsfisk” herhjemme. Det betyder ikke nødvendigvis, at jeg skal spise fisk om torsdagen, men det betyder, at jeg mindst én gang om ugen skal spise fisk til aftensmad og så dele opskriften her på bloggen om torsdagen – hvis opskriften altså er værd at dele selvfølgelig. Det lyder måske lidt tosset, men for mig er det en kæmpe motivation. Jeg får med garanti spist mere fisk, hvis jeg har en aftale med mig selv om, at der skal være en opskrift klar på noget med fisk om torsdagen. Det er også derfor, at jeg har indført ”meatfree monday” og derfor jeg deler mit løbeprogram. Det er lidt sjovere at skrive i den ugentlig update, at jeg faktisk kom af sted på løbeturene end at skrive, at sofaen vandt 🙂

Nå, men nu til dét, som det hele faktisk skulle handle om i dag – fisk! Da jeg var i sommerhus med min kæreste tilbage i august, fangede han en rigtig fin pighvar til mig. Den blev filiteret og smidt i fryseren og endte ud i denne ret. Hvis du ikke lige kan får fat i pighvar, er jeg sikker på at andre fladfisk også kan bruges 🙂

Dampet pighvar med grønt
2-3 personer

300 gram pighvarfilet
½ squash i tern
8 cherrytomater
En lille håndfuld basilikumblade
2 spsk. olivenolie
Salt og peber

Bland squashterne, halverede cherrytomater, groftakket basilikum og olivenolie. Fordel grøntsagerne på to-tre stykker sølvpapir, læg pighvarfiletterne ovenpå og drys med salt og peber. Fold sølvpapiret, så det bliver til to-tre ”pakker” og læg pakkerne på en bageplade. Bag fisken ved 200 grader i 18-20 minutter og servér.

Jeg spiste denne sprøde rødkålssalat med æbler, tranebær og mandler til, som jeg syntes passede utrolig godt sammen med den bløde dampede fisk.