Tærte med grønkål, græskar og mandler

Opskrift på tærte med grønkål, græskar og mandler

Jeg var lidt på herrens mark med hensyn til hvad jeg skulle lave af vegetarmad til denne meetfree monday. Jeg kom i tanke om, at jeg jo havde været til bogreception hos Camilla for halvanden uges tid siden og jeg jo havde købt hendes smukke kogebog ”Grønt & Skønt”. Bogen har et helt kapitel med vegetarretter og da jeg slog op på den første side i dette kapitel var jeg solgt! Jeg skulle da have tærte med grønkål, græskar og mandler. Opskriften er lavet en smule om, da Camillas opskrift var til minitærter og jeg lavede det som en stor tærte og derfor måtte skrue lidt op for mængden af æggemasse og bagetid.

Læs også: Tærtebunde uden mel på fire måder

Jeg var lidt på herrens mark med hensyn til hvad jeg skulle lave af vegetarmad til denne meetfree monday. Jeg kom i tanke om, at jeg jo havde været til bogreception hos Camilla for halvanden uges tid siden og jeg jo havde købt hendes smukke kogebog ”Grønt & Skønt”. Bogen har et helt kapitel med vegetarretter og da jeg slog op på den første side i dette kapitel var jeg solgt! Jeg skulle da have tærte med grønkål, græskar og mandler. Opskriften er lavet en smule om, da Camillas opskrift var til minitærter og jeg lavede det som en stor tærte og derfor måtte skrue lidt op for mængden af æggemasse og bagetid.

Find den nemme opskrift på tærte med grønkål, græskar og mandler her:

Tærte med grønkål, græskar og mandler

Ingredienser
Tærtebund
 • 100 gram blomkål
 • 1 dl hørfrø
 • 1 dl græskarkerner
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1 nip salt
 • 1 tsk. loppefrøskaller
 • 2 æg
Fyld
 • 150 gram butternut squash
 • 100 gram grønkål
 • 7 æg
 • 50 gram mandler
Fremgangsmåde
 • Skyl blomkålen og giv den en tur gennem foodprocessoren eller riv den på den grove side af et rivejern.
 • Blend blomkålen sammen med hørfrø, græskarkerner og solsikkekerner til du har en ensartet masse.
 • Blend eventuelt kernerne til mel først.
 • Tilsæt salt, loppefrøskaller og æg og blend igen.
 • Tryk dejen ud i en tærteform og forbag bunden ved 180 grader i 15 minutter.
 • Skræl græskaret og skær det ud i små tern.
 • Hak grønkålen fint og pisk æggene godt sammen i en skål.
 • Fordel grønkålen og græskarternene på bunden og hæld æggemassen ud over.
 • Bag tærten færdig i cirka 25-30 minutter til æggemassen er stivnet.
 • Rist mandlerne på en tør pande til de er næsten sorte, hak dem groft og drys dem ud over tærten inden servering.
Tærte med grønkål, græskar og mandler