Kulhydratdepoterne skulle fyldes godt op inden halvmarathon i søndags, og hvordan gør man det bedre end med grød? Jeg ville faktisk have spist havregrød, men da jeg kun har spist havregryn få gange de sidste par år, ville det være en dum dag at begive mig ud i projektet. Denne quinoagrød har jeg til gengæld spist flere gange på det sidste og jeg har reageret positivt på den hver gang. Jeg tilsatte lidt most banan for at få kulhydratindholdet op og lidt kakao for at forkæle mig selv. Det smagte skønt, mættede fantastisk og gav mig masser af energi til at løbe på.

// Denne opskrift indeholder affiliate links //

Quinoagrød med banan og kakao
1 person

1 dl quinoa
2 dl mælk*
½ tsk. vaniljepulver
1 banan
2 tsk. Sukrin Gold (kan undlades)
2 tsk. kakaopulver

Skyl quinoaen grundigt og kom quinoaen i en gryde sammen med mælk og vaniljepulver. Kog under svag varme i cirka 15 minutter til quinoaen er færdigkogt og mælken er væk.

Mos halvdelen af bananen og skær den anden halvdel i skiver. Bland grøden med den moste banan, sukrin og kakaopulveret, top med bananskiverne og servér.

* Jeg brugte bare helt almindelig økologisk minimælk, men andre former for mælk som fx mandelmælk, soyamælk eller kokosmælk kan også bruges.