Overnight oats med skyr, blåbær og banan (køleskabsgrød)

Overnight oats (køleskabsgrød)

Overnight oats er et fint ord for køleskabsgrød. En kold grød, der har stået i køleskabet natten over og som er lavet på havregryn. Det er en super nem morgenmad, da du om morgenen blot skal tage en skål ud af køleskabet, rører rundt og så spise. Du kan eventuelt toppe køleskabsgrøden med for eksempel hakkede mandler eller frisk frugt, men det behøves faktisk ikke. Grøden kan også sagtens tages med på farten i en lille bøtte og spises i toget eller på arbejdspladsen.

Læs også: Nem opskrift på bananpandekager med havregryn

Overnight oats med skyr, blåbær og banan

Overnight oats kan laves i et utal af varianter. Grundopskriften hedder lige dele vand og mælk og så et lille drys salt, men det kan hurtigt gå hen og blive lidt kedeligt. I dette indlæg finder du en opskrift på overnight oats med skyr, blåbær og banan og den er alt andet end kedelig. Skyr gør, at grøden mætter bedre, bananen gør den dejlig cremet og blåbærerne giver grøden lidt bid.

Læs også: Opskrift på lækre havregrynsboller

Overnight oats med skyr, blåbær og banan (køleskabsgrød)

Opskrift på overnight oats med skyr, blåbær og banan (køleskabsgrød)

Overnight oats med skyr, blåbær og banan (køleskabsgrød)

2 portioner
Ingredienser
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 200 gram skyr
  • 1 dl mælk
  • 1 moden mast banan
  • 1 håndfuld blåbær
  • Lidt salt
Fremgangsmåde
  • Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål og stil skålen overdækket i køleskabet til næste morgen.
  • Næste morgen rør du rundt i grøden og topper den med for eksempel hakkede mandler eller frugt.

Flere opskrifter på nem og lækker morgenmad

Morgenmaden kan næsten ikke blive nemmere end en køleskabsgrød, men chiagrød er lidt samme princip. En chiagrød forberedes også om aftenen, kan laves i et utal af varianter og smager fantastisk.

Æggemuffins med ost og skinke er også en nem og lækker morgenmad. De kan laves på forhånd og blot opbevares i en bøtte i køleskabet. Om morgenen kan man vælge at spise dem kolde eller lune dem i ovn eller mikroovn.

Læs også: Havregrød – ni spændende opskrifter

Overnight oats med skyr, blåbær og banan (køleskabsgrød)