Så blev det mandag igen, men når solen skinner, er det jo slet ikke så slemt. Mandag betyder en ny start på en ny frisk uge fuld af muligheder. Jeg har det med mandage som jeg har det med den første i hver måned og starten på et nyt år. Forude venter kun blanke sider, der kan fyldes ud med lige hvad man har lyst til – det er lidt magisk, synes jeg. Men mandag betyder også, at en ret uden kød, men stadig fyldt med smag og proteiner finder sin vej til bloggen. I sidste uge handlede det om quinoa og i dag handler det så om kikærter. Kikærter har et proteinindhold på omkring 20 % og er derfor en rigtig fin kilde til protein – kikærter indeholder faktisk lige så meget protein som hakket oksekød (kilde).

Og så har bloggen faktisk fødselsdag i dag – et år er gået siden jeg med et sug i maven trykkede ”opret” og mit lille onlineunivers blev født, men det kommer der mere om det senere. Nu til falaflerne…

Falafler
18-20 stk.

150 gram tørrede kikærter
2 håndfulde frisk koriander (eller persille)
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
½ tsk. cayennepeber
½ tsk. salt
½ tsk. bagepulver
1 spsk. loppefrøskaller

7 dl smagsneutral rapsolie til fritering – eller steg blot falaflerne på panden

Start aftenen før og læg de tørrede kikærter i blød i rigeligt med koldt vand og stil dem i køleskabet natten over. Næste dag hælder du vandet fra kikærterne blender dem med koriander, løg, hvidløg, krydderier, bagepulver og loppefrøskaller til en ensartet masse. Lad dejen hvile i 5-10 minutter.

Form cirka 20 kugler af portionen og læg dem klar på en tallerken. Varm olien op i en dyb pande. Fritér eller steg falaflerne lidt af gangen til de brune og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle før servering.

Den klassiske er at spise falaflerne i pitabrød med lidt salat og andet grønt, men man kan også blot spise falflerne i en salat – her har jeg tømt køleskabet for grønt og toppet med syltede rødløg og falafler. For at sætte prikken over i’et kan man lige tilføje en god dressing som fx denne cremede krydderurtedressing.

  • Godmorgen fredag Lige om hjrnet venter weekend december og jul
  • Godmorgen og gldelig 1 december Kalenderlyset er tndt morgenbollerne er
  • Selvom det er december og vi rigtigt skal jule og
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg har lnge troet at der
  • Sikke da et kedeligt vejr vi har i dag Det
  • Jeg har lige opdateret min greenie grundopskrift p bloggen og
  • Klatkager til morgenmad Det er jo kun jul en gang
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk En klassiker i