Dampet pighvar i ovn med grønt

Nem opskrift på dampet pighvar i ovn med grønt

Får du fisk nok? Det gør jeg ikke… Min kæreste er ikke så vild med fisk og jeg gider sjældent lave fisk kun til mig selv. Jeg spiser fiskeoliekapsler, men kunne nu godt tænke mig, at spise noget mere ”rigtig” fisk – det smager jo super skønt. Derfor har jeg nu indført ”torsdagsfisk” herhjemme. Jeg spiser fisk og så må kæresten få noget kylling, en hakkebøf eller andet nemt i stedet. I dag blev det til en omgang dampet pighvar i ovn med grønt til mig og en hakkebøf med spejlæg til ham. Den dampede pighvar smagte helt fantastisk og var overraskende nemt at lave. Vi spiste begge denne sprøde rødkålssalat med æbler, tranebær og mandler til, som jeg syntes passede utrolig godt sammen med den bløde dampede fisk.

Fisken er fra da jeg og min kæreste var i sommerhus tilbage i august. Her fangede min kæreste en rigtig fin pighvar til mig, der blev filiteret og smidt i fryseren. I dag endte den så ud i denne ret og hvis du ikke lige kan få fat i pighvar, er jeg sikker på, at alle andre fladfisk også sagtens kan bruges.

Læs også: Ovnbagt laks og grønkålssalat med ovnbagt butternut squash

Dampet pighvar i ovn med grønt

Find den nemme opskrift på dampet pighvar i ovn med grønt her:

Dampet pighvar i ovn med grønt

2 personer
Ingredienser
  • 300 gram pighvarfilet 2 stk.
  • ½ squash i tern
  • 8 cherrytomater
  • En lille håndfuld basilikumblade
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Bland squashtern, halverede cherrytomater, grofthakket basilikum og olivenolie.
  • Fordel grøntsagerne på to stykker sølvpapir, læg pighvarfiletterne ovenpå og drys med salt og peber.
  • Fold sølvpapiret, så det bliver til ”pakker” og læg pakkerne på en bageplade.
  • Bag fisken ved 200 grader i 18-20 minutter og servér.
Dampet pighvar i ovn med grønt