Jeg befinder mig lige nu i en lidt mærkelig periode, der er en blanding af sommerferie og læseferie. Efter at jeg afsluttede min praktik i Næstved den 31. juli, har jeg egentlig haft sommerferie, men jeg har samtidig en eksamen den 18. august, som jeg skal forberede mig lidt til. Så på de dage, hvor jeg i min sommerferie skal læse til eksamen, føler jeg, at det er vigtigt, at jeg forkæler mig selv lidt ekstra. Derfor bagte jeg i dag disse lækre morgenvafler og sad bagefter og sumpede ekstra længe over morgenmaden – det er ferie for mig! Nu skal jeg så bruge et par time på eksamenslæsning og senere står den på træning.

Læs også: Bananvafler med chokolade

Morgenvafler
4 vafler

2 æg
100 gram cremefraiche
50 gram mandler blendet til mel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljepulver
1 spsk. loppefrøskaller
Evt. lidt kokosolie til stegning

Pisk æggene godt sammen med cremefraichen. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk til en ensartet masse. Lad dejen hvile et par minutter mens vaffeljernet varmer op. Steg vaflerne i vaffeljernet.

Blåbærcreme
50 gram blåbær
50 gram cremefraiche
Et drys vaniljepulver

Blend blåbær, cremefraiche og vaniljepulver til en ensartet masse og top cremen på dine nybagte morgenvafler sammen med lidt friske bær.

TIP! Vaflerne kan også sagtens laves aftenen før og så lige lunes i mikroovnen eller ovnen om morgenen – så er der hurtig luksusmorgenmad.

TIP! Du kan sagtens bytte cremefraichen ud med fx skyr eller græsk yoghurt.

  • Skal du sndagsbage i dag? S foreslr jeg en portionhellip
  • Rester p en mandag er det bedste jeg ved Enhellip
  • En skn kleskabsgrd er et hit p de travle morgenerhellip
  • Spis varieret sagde de macarons
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk toppet med osthellip
  • Alene hjemme p en tirsdag betyder sushi i lange banerhellip
  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag