Små mazarintærter med kiwicreme

Jeg har jo, som allerede nævnt en million gange, endelig sommerferie! I år blev det ikke til en eksotisk ferie sydpå, men i stedet en tur i sommerhus med min kæreste – og det er faktisk helt okay. På min kærestes sidste arbejdsdag før ferien skulle han selvfølgelig have feriekage med til sine kollegaer. Det blev som altid min opgave at bikse noget sammen, hvilket jeg så absolut ikke har noget imod. Jeg elsker at bage! Denne gang blev det til disse små mazarintærter med kiwicreme og de smagte skønt! Min kærestes kollegaer havde, ifølge min kæreste, også kun rosende ord at give de små kager med på vejen.

Læs også: Den klassiske jordbærtærte i en sundere version

Små mazarintærter med kiwicreme

Små mazarintærter med kiwicreme
12 stk.

200 gram mandler
100 gram friske dadler (uden sten!) – svarende til 9-10 stykker
1 æg
1 tsk. mandelessens
½ tsk. salt

12 muffinsforme (gerne af silikone)

Blend mandlerne til mel og tilsæt de øvrige ingredienser. Blend til du har en ensartet masse. Jeg brugte min foodprocessor, men tænker at en minihakker også kan gøre arbejdet. Fordel dejen i muffinsformene og bage bundene ved 200 grader i 10-15 minutter. I mellemtiden kan kiwicremen røres sammen.

Kiwicreme
125 gram mascarpone
50 gram skyr
2 spsk. flormelis eller Sukrin Melis
1 kiwier

Rør mascarpone, skyr og flormelis sammen i en skål. Skræl kiwierne og blend den ene kiwi til puré og rør den i cremen. Når bundene er kølet af, sprøjtes kiwicremen på med en sprøjtepose. Ejer man ikke en sådan, kan cremen også sagtens bare smøres på. Skær den sidste kiwi i halve skiver og pynt alle kagerne med en kiwiskive. Skal opbevares koldt indtil servering.

Små mazarintærter med kiwicreme