Langtidsbagte cherrytomater

Fra i tirsdags klokken 10 havde jeg endelig sommerferie fra studiet! Det giver mig intet mindre end 12 dages ferie inden jeg starter op igen den 31. august. Pyha, det er nu lidt hårdt, at de to måneders sommerferie, som jeg har været vant til de sidste tre år, er blevet reduceret til ikke engang 14 dage. Ja, ja, velkommen til det virkelige liv og alt det der, men jeg synes stadigvæk, at det er lidt øv. Fra i morgen eftermiddag har jeg så “rigtig” sommerferie – intet studie og intet arbejde i en hel uge og det skal nydes! Men nok feriesnak for nu… Forleden fandt jeg en glemt bakke cherrytomater i køleskabet og de var blevet lidt rynkede og triste at se på. I stedet for at smide dem ud, langstidsbagte jeg dem i ovnen med hvidløg og rosmarin og de blev så lækre! De kan spises både lune og kolde, i sandwiches og i salater eller bare som tilbehør.

Læs også: Grøn salat med langtidsbagte cherrytomater

Langtidsbagte cherrytomater

Langtidsbagte cherrytomater

Langtidsbagte cherrytomater med hvidløg og rosmarin

20-30 cherrytomater
6-8 fed hvidløg med skræl
1 spsk. rosmarin
Lidt olivenolie
Godt med havsalt

Opvarm ovnen til 100 grader. Halvér cherrytomaterne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir med den runde side nedad. Placer hvidløgsfedne rundt omkring mellem cherrytomaterne og drys med rosmarin. Hæld lidt olivenolie ud over tomaterne og drys med havsalt. Bag i cirka 2,5 time indtil ydersiden af tomaterne er tørre og rynkede, men de stadig er bløde indeni. Brug tomaterne med det samme, eller hæld dem i et sylteglas sammen med hvidløg og rosmarin og dæk dem med olivenolie. Opbevar i køleskabet.

TIP! Kniber det med tiden, så kan du også lynbage cherrytomaterne ved at give dem en halv times tid ved 200 grader. Cherrytomaterne bliver stadigvæk bløde, men skrællen bliver ikke tørret på samme måde, som hvis du langstidsbager.

Langtidsbagte cherrytomater