Blomkålspizzaen er faktisk ikke nogen nyhed herhjemme, men jeg fandt ud af, at jeg aldrig har fået lagt opskriften op her på bloggen. Det går jo ikke, så her kommer den! 🙂

Blomkålspizza med hjemmelavet pizzasauce
1 pizza

Blomkålsbund
1 plade

½ blomkålshoved (cirka 400 gram)
2 æg
2 spsk. revet parmesan
Salt og peber

Riv blomkålen og bland den med de øvrige ingredienser eller blend hele molevitten i en foodprocessor. Fordel massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så den fylder hele pladen. Bag bunden 15-20 minutter ved 220 grader.

I mens bunden er i ovnen, gøres pizzasauce og topping klar.

Pizzasauce
Nok til 2 pizzaer

1 dåse hakkede tomater
1 fed finthakket hvidløg
1 grofthakket løg
1 spsk. tørret oregano
1 drys chilipulver
Salt og peber

Bland alle ingredienserne i en gryde og lad det simre i 4-5 minutter. Blend saucen med en stavblender og smag til.

Topping – jeg brugte:
Syltede rødløg
Rød peberfrugt i strimler
Sorte oliven i skiver
Stegt og krydret hakket oksekød
Friskrevet parmesanost
– men du kan jo toppe med lige hvad du har lyst til 🙂

Når bunden er bagt fordeles først pizzasauce og derefter topping på bunden. Smid pizzaen i ovnen igen og giv den 5-10 minutter ved 220 grader til osten er smeltet.

TIP! Jeg snittede lidt salat til at komme på, men det bestemmer man jo selv.
TIP! Pizzaen smager også virkelig skønt koldt og egner sig derfor perfekt til madpakken.

  • Jeg har netop ltet en dej sammen til plsehorn s
  • S er madplanenen for nste uge oppe p bloggen Den
  • Der er ikke meget hokus pokus over disse dadelkugler men
  • Havregrd er ikke bare havregrd og det behver bestemt heller
  • Hvis du skal bage fastelavnsboller her i weekenden s har
  • Jeg har knoklet i vores nye hus hele weekenden og
  • Jeg kan ikke huske hvornr jeg sidst har haft lyst
  • Det er 24 dage siden at vi overtog vores fremtidige