Ærtemos

Nem opskrift på cremet ærtedip

Ærtemos er en skøn cremet dip af ærter. Den laves blot af en pose frosne ærter, der blendes med hytteost eller creme fraiche. Det er super nemt og kan bruges som tilbehør til aftensmaden, som dip til grøntsagsstave eller som spread i en sandwich.

Denne opskrift på ærtemos er helt simpel, men du kan variere din dip alt efter hvad den skal anvendes til. Du kan for eksempel komme lidt presset hvidløg, lidt chili eller lidt finthakket frisk mynte i.

Læs også: Æggemuffins til morgenmad, frokost eller madpakken

Ærtemos

Find den nemme opskrift på ærtemos her:

Ærtemos

Ingredienser
  • 250 gram frosne ærter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1-2 spsk. hytteost creme fraiche kan også bruges
  • Saften fra 1/4 citron
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Tø ærterne op ved at skylle dem med koldt vand.
  • Brug din stavblender og blend de optøede ærter med olivenolie og hytteost eller creme fraiche og smag ærtemosen til med citronsaft, salt og peber.

Flere skønne dips

Dips er dejlige og kan bruges til alverdens ting. De kan kommes i sandwiches, bruges som tilbehør til aftensmaden, i tortillas eller til at dyppe grøntsagsstave i og der findes undelig mange forskellige slags. Herunder vil jeg dele nogen af mine personlige favoritter.

Hummus er en klassisk dip, der ligesom ærtemosen kan laves i flere forskellige varianter. Du kan finde opskriften på helt klassisk hummus her og på en med soltørrede tomater her. Du kan også kaste dig ud i at lave en hjemmelavet tomatsalsa. Det er faktisk ret nemt og så kan du få den præcis så stærk som du ønsker. Tzatziki er en græsk yoghurt dip med hvidløg, som de fleste kender og en rørt feta er en skøn ostedip, som jeg selv er helt tosset med. Sidst men ikke mindst er der også den sikre vinder guacamolen, som nok er den dip, jeg laver aller oftest.

Læs også: Nachos med kylling og ost

Ærtemos