Et halvt år er gået siden jeg startede i praktik i Næstved, og i dag var det så min sidste dag. Tog her til morgen toget til Næstved for hvad der nok bliver den sidste gang i meget lang tid og det var sgu lidt underligt. Det har været et lærerigt halvt år og det bliver så mærkeligt ikke at skulle se alle de søde mennesker på apoteket igen. Jeg kommer dog overhovedet ikke til at savne utilregnelige DSB, forsinkelser, lange togture, sporarbejde og den dårlig internetforbindelse på turen. Nu venter en enkelt eksamen og lidt sommerferie og så hedder den ellers specialeskrivning fra den 1. september! Puha, om et år kan jeg så “forhåbentlig” kalde mig farmaceut og se tilbage på fem fantastiske og hårde studieår!

Nå, men altså, inden det her indlæg bliver alt for sentimentalt, springer jeg lige videre til det egentlig formål – nemlig den bedste chokoladekage! I går var min sidste ”rigtige” arbejdsdag i Næstved og i den anledning havde jeg bagt denne kage. Den blev virkelig rost (!) og alle forlangte at få en opskrift – hvilket de selvfølgelig fik. Kagen smager altså også helt fantastisk og ganske syndigt selvom den hverken indeholder sukker eller mel 🙂

// Denne opskrift indeholder affiliate links //

Den bedste chokoladekage

10 friske dadler uden sten
1 banan
3 æg
4 spsk. smeltet kokosolie
1/2 dl stærk kaffe
1 tsk. vaniljepulver
50 gram kakaopulver
1 tsk. bagepulver
65 gram mandler malet til mel

Topping
1 dåse kokosmælk, der har stået et døgns tid køleskab
Friske jordbær

Blend dadlerne med banan og æg til en lind masse – jeg brugte min foodprocessor. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend godt. Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen i 20-25 minutter ved 175 grader. Lad kagen køle af.

Åbn kokosmælken og tag kun den ”faste” del over i en skål. Lad selve kokosvandet blive tilbage og brug det senere i fx en smoothie eller en wok-ret. Pisk den faste del godt, så det får en konsistens, der minder om flødeskum. Fordel kokosskummen på den afkølede kage og pynt med friske bær.

  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag
  • Startede morgenen med en grd til at varme mig phellip
  • Sndag starter langsomt
  • Efterr S lnge det ikke regner og blser er dennehellip
  • Menuen herhjemme stod i dag p kylling vendt i ghellip
  • Ville give alt for en hjemmelavet pizza til aftensmad ihellip
  • Bagt pasta med kylling og bacon er en favorit herhjemmehellip