
Chokoladekage uden mel og sukker til (eks)kollegaerne
Et halvt år er gået siden jeg startede i praktik i Næstved, og i dag var det så min sidste dag. Tog her til morgen toget til Næstved for hvad der nok bliver den sidste gang i meget lang tid og det var sgu lidt underligt. Det har været et lærerigt halvt år og det bliver så mærkeligt ikke at skulle se alle de søde mennesker på apoteket igen. Jeg kommer dog overhovedet ikke til at savne utilregnelige DSB, forsinkelser, lange togture, sporarbejde og den dårlig internetforbindelse på turen. Nu venter en enkelt eksamen og lidt sommerferie og så hedder den ellers specialeskrivning fra den 1. september! Puha, om et år kan jeg så “forhåbentlig” kalde mig farmaceut og se tilbage på fem fantastiske og hårde studieår!
Nå, men altså, inden det her indlæg bliver alt for sentimentalt, springer jeg lige videre til det egentlig formål – nemlig den bedste chokoladekage uden mel og sikker! I går var min sidste ”rigtige” arbejdsdag i Næstved og i den anledning havde jeg bagt denne kage. Den blev virkelig rost (!) og alle forlangte at få en opskrift – hvilket de selvfølgelig fik. Kagen smager altså også helt fantastisk og ganske syndigt selvom den hverken indeholder sukker eller mel.
Læs også: Opskrift på helt almindelig chokoladekage

Opskrift på chokoladekage uden mel og sukker
Chokoladekage uden mel og sukker
Ingredienser
- 10 friske dadler uden sten
- 1 banan
- 3 æg
- 4 spsk. smeltet kokosolie
- 1/2 dl stærk kaffe
- 1 tsk. vaniljepulver
- 50 gram kakaopulver
- 1 tsk. bagepulver
- 65 gram mandler malet til mel
Topping
- 1 dåse kokosmælk, der har stået et døgns tid køleskab du kan også bare bruge fløde
- Friske jordbær
Fremgangsmåde
- Blend dadlerne med banan og æg til en lind masse – jeg brugte min foodprocessor.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og blend godt.
- Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen i 20-25 minutter ved 175 grader.
- Lad kagen køle af.
- Åbn kokosmælken og tag kun den ”faste” del over i en skål. Lad selve kokosvandet blive tilbage og brug det senere i fx en smoothie eller en wok-ret.
- Pisk den faste del godt, så det får en konsistens, der minder om flødeskum.
- Fordel kokosskummen på den afkølede kage og pynt med friske bær.

Hvor mange personer er kagen til?
Jeg ville sige 8-10 personer 🙂
Den ser virkelig lækker ud! 🙂
Tak 🙂 – Det er den også!
Hvor der den bare lækker ud. Jeg vil gerne bage kagen til en veninde, men hun er veganer og spiser derfor ikke æg. Ved du om man kan erstatte æggene med noget? Og i såfald hvad?
Hej Sophie. Jeg har ikke selv prøvet at lave den uden æg, men måske en ekstra banan? Eller “chiaæg” lavet af 1 spsk. kværnet chiafrø blandet med 3 spsk. vand (Rør chiafrø og vand godt sammen og lad det stå i 10 minutters tid til du har en klistret masse) 🙂 Meld endelig tilbage, hvis du kaster dig ud i det 🙂