Sig hej til quinoa. Quinoa er et lille frø, der er meget rigt på protein. Det er en såkaldt komplet proteinkilde, fordi de små frø indeholder alle ni essentielle aminosyrer, som er de aminosyrer, kroppen ikke selv kan danne. Derudover er quinoafrøene glutenfrie, rige på B-vitamin, E-vitamin og jern og indeholder mere calcium pr. 100 g end mælk. Quinoa er ikke en kornsort som mange tror, men er faktisk fra gåsefodsfamilien ligesom fx spinat.

Jeg har ikke spist quinoa i lange tider, da kulhydratindholdet i frøene er for højt i forhold til LCHF-principperne. Nu da jeg ikke længere spiser efter nogen bestemte retningslinjer, har jeg inviteret disse små superfrø ind i kosten igen. Quinoa er en perfekt erstatning for ris, hvis man ligesom jeg, er ved at køre lidt død i blomkålsris-dillen. Derudover er frøene også perfekte i salater og til vegetariske retter.

I går fik jeg denne super skønne sommerlige farverige salat med quinoa til aftensmad. På grund af det høje proteinindhold i frøene, spiste jeg ikke andet til og jeg blev fint mæt og tilfreds. En lækker let salat til sommervarmen, som også ville være perfekt at tage med på en hyggelig picnic! 🙂

Quinoasalat med spinat og bær
2 personer

Et par håndfulde frisk spinat
150 gram jordbær
100 gram blåbær
1 fersken
1 grape
2 forårsløg
1 dl kogt afkølet quinoa

Dressing
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
1 tsk. Sukrin Gold (valgfri)
Salt og peber

Skær jordbærrene og fersken i tern. Skræl grapen og skær bådene ud og hak forårsløgene fint. Bland alle ingredienserne og hæld dressingen over.

  • Jeg har netop ltet en dej sammen til plsehorn s
  • S er madplanenen for nste uge oppe p bloggen Den
  • Der er ikke meget hokus pokus over disse dadelkugler men
  • Havregrd er ikke bare havregrd og det behver bestemt heller
  • Hvis du skal bage fastelavnsboller her i weekenden s har
  • Jeg har knoklet i vores nye hus hele weekenden og
  • Jeg kan ikke huske hvornr jeg sidst har haft lyst
  • Det er 24 dage siden at vi overtog vores fremtidige