Sig hej til quinoa. Quinoa er et lille frø, der er meget rigt på protein. Det er en såkaldt komplet proteinkilde, fordi de små frø indeholder alle ni essentielle aminosyrer, som er de aminosyrer, kroppen ikke selv kan danne. Derudover er quinoafrøene glutenfrie, rige på B-vitamin, E-vitamin og jern og indeholder mere calcium pr. 100 g end mælk. Quinoa er ikke en kornsort som mange tror, men er faktisk fra gåsefodsfamilien ligesom fx spinat.

Jeg har ikke spist quinoa i lange tider, da kulhydratindholdet i frøene er for højt i forhold til LCHF-principperne. Nu da jeg ikke længere spiser efter nogen bestemte retningslinjer, har jeg inviteret disse små superfrø ind i kosten igen. Quinoa er en perfekt erstatning for ris, hvis man ligesom jeg, er ved at køre lidt død i blomkålsris-dillen. Derudover er frøene også perfekte i salater og til vegetariske retter.

I går fik jeg denne super skønne sommerlige farverige salat med quinoa til aftensmad. På grund af det høje proteinindhold i frøene, spiste jeg ikke andet til og jeg blev fint mæt og tilfreds. En lækker let salat til sommervarmen, som også ville være perfekt at tage med på en hyggelig picnic! 🙂

Quinoasalat med spinat og bær
2 personer

Et par håndfulde frisk spinat
150 gram jordbær
100 gram blåbær
1 fersken
1 grape
2 forårsløg
1 dl kogt afkølet quinoa

Dressing
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
1 tsk. Sukrin Gold (valgfri)
Salt og peber

Skær jordbærrene og fersken i tern. Skræl grapen og skær bådene ud og hak forårsløgene fint. Bland alle ingredienserne og hæld dressingen over.

  • Jeg kunne serist leve af koldskl koldskl
  • I dag bagte jeg disse chokolademuffins s jeg har lidt
  • Sdan en lille strrelse krver utrolig meget udstyr P bloggen
  • Jeg har s lidt grnne fingre at selv mine kaktusser
  • Jordbrssonen er over os og der er virkelig mange der
  • Her har vi fet hjemmelavet pizza til aftensmad Hvad har
  • Nemt med nemt p Koteletter med brun farin hvidlg og
  • Lykken er nr der er rester til frokost Indisk chicken