Kanelsnegle

I går aftes kom min kæreste pludselig i tanke om, at han vistnok havde lovet at tage en lille ”jeg-går-på-ferie”-kage med på arbejde i dag. Det blev sjovt nok min opgave at trylle lidt i køkkenet, da han ikke selv var hjemme og heller ikke er typen, der lige bager en kage. Jeg besluttede med mig selv, at jeg ville bage en traditionel kage, da jeg tvivlede på, at en gruppe håndværkere kunne spises af med en ”helsekage”. Jeg kiggede lidt i min ”must-try”-opskriftsamling og faldt over denne opskrift fra Emily Salomon. Hun kalder dem de bedste kanelsnegle og jeg bliver simpelthen nødt til at give hende ret! Opskriften får I herunder, selvom det jo er en tro kopi af denne.

Læs også: Nem chokoladekage

Kanelsnegle

De bedste kanelsnegle ala Emily
12 stk.

25 gram gær
1 dl mælk
1 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
1 æg
100 gram blødt smør
cirka 300 gram mel

Fyld
150 gram blødt smør
150 gram brun farin
1 1/2 spsk. kanel

Lun mælken til den har lillefingertemperatur. Mælken må endelig ikke være for varm, da temperature over 45 grader simpelthen dræber gærcellerne*. Smuldr gæren ned i den lune mælk og rør til gæren er opløst. Tilsæt salt, sukker og æg og rør godt. Tilsæt det bløde smør og derefter melet lidt efter lidt. Ælt dejen grundigt og lad den hæve under et hviskestykke et lunt sted i en times tid. Bland imens ingredienserne til fyldet godt.

Når dejen er hævet, æltes den kort og rulle ud til en firkant (cirka 20 x 40 cm). Smør fyldet på og rul dejen sammen til en pølse. Skær pølsen ud i 12 stykker og placer dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Der skal være lidt mellemrum imellem sneglene, da de hæver en del. Lad sneglene efterhæve i cirka 30 minutter. Bag kanelsneglene i ovnen ved 200 grader (175 grader varmluft) i cirka 20 minutter. Jeg pyntede mine med en klassisk hvid glasur – det synes jeg hører sig til!

* ”Hvorfor så overhovedet varme mælken op?” spørger du sikkert. Jo, det skal jeg sige dig. Det er fordi gærcellerne arbejder bedst ved omkring 37 grader, så opløser man gæren i mælk direkte fra køleskabet, nedsætter man aktiviteten af gærcellerne og så får man ikke en lige så lækker og luftig dej efter hævning.

Kanelsnegle

No images found!
Try some other hashtag or username