Det slog mig lige, at det ifølge kalenderen er sommer i morgen! Mon vejrguderne har husket det? – Jeg krydser i hvert fald fingrene for, at sol og sommer er indenfor rækkevidde. I morgen er også dagen hvor jeg skal tilbage til hverdagen efter en uges dejlig ferie. Heldigvis er det en kort uge, så det er lige til at overskue. Sidst men ikke mindst er det også i morgen, at der kommer en lille opsamling på måneden der gik her på bloggen.

Men først er der jo dagen i dag og som lovet kommer her opskriften på en spinattærte med bund af sød kartoffel. Bunden holder rigtig fint sammen og det søde fra kartoflerne passer overraskende godt med spinaten og den salte bacon, og selvom der ikke er alle mulige krydderier i, er tærten alligevel fuld af dejlig smag.

Spinattærte med bund af sød kartoffel

1 sød kartoffel
1 løg
1 fed hvidløg
200 gram frossen spinat
1 pakke bacon
4 æg
Salt og peber

Skræl den søde kartoffel og snit den i tynde skiver – jeg brugte min tyndskræller. Fordel skiverne i et fad, så de tager form som en tærtebund. Læg gerne et godt lag skiver på bunden. Bag bunden i 15 minutter ved 200 grader.

Snit imens løg og hvidløg fint og svits i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt spinat og lad det simre et par minutter. Steg baconen og skær den i mindre stykker. Pisk æggene sammen og bland med baconen og spinaten. Når bunden er færdig, hældes fyldet ud i den og tærten bages færdig ved 200 grader i cirka 30 minutter.

TIP! Baconen kan fx skiftes ud med laks 🙂