I dag fik jeg toast til morgenmad. Du ved, sådan en parisertoast med ost og skinke. Skinken var så lige byttet ud med en lækker oksespegepølse fra Hanegal, men brødet var det hvideste af det hvideste toastbrød. Døde jeg? Jeg tror det ikke. Blev jeg dårlig? Nej, heller ikke. Fik jeg dårlig samvittighed? Ja, for fanden! Jeg blev sur på mig selv, fordi jeg jo ikke ”må spise den slags” og hvor er det egentlig åndsvagt. Hvorfor er det, at jeg har sat alle de regler op for mig selv? Hvorfor skal jeg have dårlig samvittighed hvis jeg spiser hjemmebagte boller, pasta, ris eller kartofler? Hvorfor skal jeg slå mig selv oven i hovedet hver gang? Du kender det sikkert godt.

Det er alle de kurer og kostprincipper, der forbander kulhydrater, gluten, korn, og stivelse og de sociale medier, der kun beretter om alle succeshistorierne. Jeg er nem at påvirke og det irriterer mig. Inderst inde tror jeg på, at det er en balancegang, men det er som om min hjerne ikke er helt med på idéen. Min hjerne synes, at kulhydrater er en dårlig ting og så er det lige meget om det er slik eller rugbrød jeg har kastet mig over.

Kulhydrater er rigtig gode, hvis man spiser de rigtige kulhydrater. Det handler om at spise de kulhydrater, der har et lavt glycæmisk index (GI). At kulhydraterne har et lavt GI betyder, at det tager længere tid for kroppen at nedbryde kulhydraterne, så der kun optages en smule af gangen. Det medfører et stabilt blodsukker og længerevarende energi. Det er ingen videnskab og man behøver ikke kende GI for alverdens madvarer. Med lidt sund fornuft kommer man langt. Vi ved godt, at fuldkorn og grøntsager er gode kulhydrater og at hvidt brød og sukker er knap så gode kulhydrater, men der skal være plads til det hele – også toast til morgenmad!

Men hvordan gør jeg så lige det her? Hvordan kommer jeg af med den dårlige samvittighed? Og hvordan lærer jeg mig selv, at de gode kulhydrater er okay og at de knap så gode kulhydrater er okay af og til? Hvordan gør du?

  • Fejrer en hel nats uafbrudt svn med en skn hindbr
  • Fik jeg sagt at jeg er ret vild med det
  • Grsdagens frokost er p bloggen  og dagens frokost er
  • Nr min sster kommer forbi skal der helst vre lidt
  • Sol sommer salat
  • Den frste mors dag hvor jeg selv brer den fornemme
  • Der var engang hvor det tog lngere tid at lave
  • Denne hvidklssalat med granatble og ristede ndder har vret tilbehr