Stenalderbrød

Stenalderbrød – et rugbrød uden mel

En god rugbrødsmad går man aldrig galt i byen med. Dette klassiske stenalderbrød, er det perfekte supplement til rugbrødet, hvis man ønsker at spise forholdsvist low carb eller low carb high fat (LCHF). Rugbrødet er nemlig helt uden mel. I stedet for mel er det fyldt med kerner, frø og nødder, der er bundet sammen med æg.

Stenalderbrødet mætter utrolig godt, så herhjemme holder et enkelt brød i lang tid. Jeg plejer at skære det skiver, når det er kølet ned, som jeg fryser i mindre portioner. Stenalderbrødet kan nemlig sagtens fryses, så du altid har et lækkert stykke brød ved hånden.

Læs også: Opskrift på havregrynsboller

Stenalderbrød

Find opskriften på stenalderbrød her:

Stenalderbrød

1 brød
Ingredienser
  • 100 gram græskarkerner
  • 100 gram solsikkekerner
  • 100 gram mandler
  • 100 gram valnødder
  • 100 gram hørfrø
  • 100 gram sesamfrø
  • 5 æg
  • 1 dl olivenolie
  • 2 tsk. salt
Fremgangsmåde
  • Hak mandlerne og valnødderne godt og bland med de øvrige ingredienser.
  • Kom massen i en smurt brødform og bag brødet 1 time ved 160 grader.
  • Lad brødet køle helt af før du pakker det væk. Du kan med fordele skære brødet i skiver og fryse det, så du altid har skiveskåret brød ved hånden.
Stenalderbrød