
En snack fyldt med energi – dadelbarer med mandler og rosiner
I denne uge er jeg tilbage på skolebænken og 6-7 timer om dagen i en forelæsningssal kræver altså snacks! I weekenden lavede jeg derfor disse dadelbarer, som er rigtig gode til den lille sult eller snacktrang. De er nemme at lave og så består de af kun tre ingredienser – eller måske faktisk fire, hvis man som jeg vælger at dyppe de små lækkerier i lidt mørk chokolade. Choklade sætter som altid bare lige prikken over i’et.
Læs også: Energibarer med nødder

Opskrift på dadelbarer med mandler og rosiner
Dadelbarer med mandler og rosiner
5 stk.
Ingredienser
- 1,5 dl friske dadler uden sten!
- 1,5 dl mandler
- 1,5 dl rosiner
- 40-50 gram mørk chokolade valgfrit
Fremgangsmåde
- Kom dadler, mandler og rosiner i en foodprocessor og blend til du har en ensartet masse. Du kan også bruge en minihakker, men tag så kun lidt af gangen.
- Pak massen ind i husholdningsfilm og form ”pakken” som en firkant.
- Put ”pakken” i fryseren en time eller to og skær så firkanten ud i fem barer
- Dyp eventuelt dadelbarerne i lidt smeltet chokolade.
- Opbevares i køleskabet, men kan sagtens klarer en dag i madkassen.

Ved du om de lækre barer kan fryses?
Det tror jeg sagtens de kan 🙂