Jeg har længe luret lidt på sådan en omgang æg i kokotte og selve kokotterne har faktisk stået ubrugte i skabet i et godt stykke tid – det ligner mig ellers ikke 🙂 I dag skulle det så være og det blev til et par helt klassiske med spinat og tomat. Det var en overraskende nem og utrolig lækker morgenmad. De skal godt nok have et godt stykke tid i ovnen, men så kan man jo lige nå et bad eller andet – de passer jo så fint sig selv. I faktisk arbejdstid tror jeg ikke, at jeg brugte mere end 5-10 minutter. Næste gang tror jeg måske, at jeg vil begive mig ud i et par kroketter med asparges, som jo er er sæson lige nu, eller måske nogen med lidt røget laks – det tror jeg virkelig kunne være lækkert! 🙂

Æg i kokotte med spinat og tomat
2 styks

25 gram frisk spinat
6 cherrytomater
2 æg
20 gram revet parmesan
Salt og peber

Skyl spinaten og skær cherrytomaterne i kvarte og fordel spinat og tomater i to kokotter. Slå et æg ud i hver kokotte og rør forsigtigt rundt med en gaffel. Drys med revet ost, salt og peber og bag kokotterne ved 180 grader i cirka 20 minutter. Jeg spiste begge kokotter selv med lidt blåbær ved siden af 🙂 – Uden at vide det tror jeg, at man sagtens kan lave dem i muffinsforme, hvis man ikke lige har et par kokotter stående i skabet.

Gør I noget ekstra ud af morgenmaden i weekenderne? Og hvad propper I i jeres kokotter? 🙂

 • Det er srme blevet efterr Jeg overvejer kraftigt at skifte
 • Sprde bnnefritter Vi skulle have haft en lkker pastaret med
 • Sidste uge stod i sygdommens tegn Frst Mille s Magnus
 • I morgen er det fredag og s er der kun
 • Fredagsburger Helt simpel og helt perfekt  burger
 • Biksemad Nr lillefisen bliver ringet syg hjem fra dagplejen
 • B A R S E L ! I dag havde
 • Frste barselsdag har vret well spend Jeg havde en rolig