Svinemørbrad med ananassalsa

Opskrift på marineret svinemørbrad serveret med ananassalsa

Her får du opskriften på en eksotisk omgang svinemørbrad med ananassalsa. Svinemørbraden er marineret i en lækker marinade af soya og honning og den kan enten grilles eller tilberedes i ovnen. Jeg synes, at det bedste resultat bliver på grillen, men bliver alt mad ikke en tand bedre af at blive grillet? Er muligheden der ikke for at grille, så er det heldigt, at resultatet også bliver rigtig fint i ovnen.

Svinemørbraden bliver toppet med en sød og spicy ananassalsa med peberfrugt, koriander og lime. Ananas passer bare perfekt til svin og så får sådan en portion farverig salsa mig til at tænke på sol og sommerferie og det er jo aldrig en dårlig ting. Ud over ananassalsaen kan du for eksempel spise retten med ris og en god skive brød eller måske en omgang flødekartofler. Nederst i dette indlæg finder du et tip til hvordan du tryller tørt og kedeligt brød om til de lækreste ostebrød, som du kan servere til.

Læs også: Kylling i peanut butter sauce

Svinemørbrad med ananassalsa

Find den nemme opskrift på svinemørbrad med ananassalsa her:

Marineret svinemørbrad med ananassalsa

Ingredienser
Marineret svinemørbrad
 • 1 afpudset svinemørbrad
 • 4 spsk. soya
 • Saften fra 1/2 lime
 • 1 spsk. fish sauce kan undlades
 • 1 spsk. akaciehonning
 • 2 fed presset hvidlløg
Ananassalsa
 • 350 gram frisk ananas i tern cirka 1/2 ananas
 • 2 røde peberfrugter
 • ½ rødløg
 • ½ rød chili
 • 1 håndfuld persille eller koriander kan du lide koriander, så brug det
 • Saften fra ½ lime
Serveringsforslag
 • Ris og brød
Fremgangsmåde
Marineret svinemørbrad
 • Bland soya, limesaft, fish sauce, akaciehonning og presset hvidløg godt sammen.
 • Kom den afpudsede svinemørbrad i marinaden og lad den trække mindst 1 time og gerne natten over.
 • Du kan enten grille svinemørbraden eller tilberede den i ovnen. På grillen skal den have 15-25 minutter ved indirekte varme til den har en kernetemperatur på 60 grader. I ovnen skal den have 20-30 minutter ved 200 grader til den har samme kernetemperatur. Pensl gerne svinemørbraden med resterne af marinaden et par gange under tilberedningen hvad end det er på grill eller i ovn.
 • Tag svinemørbraden af grillen/ud af ovnen og lad den hvile i 5-10 minutter før den skæres i skiver og serveres sammen med ananassalsaen.
Ananassalsa
 • Skær ananas og peberfrugter ud i små tern.
 • Snit rødløg og chili fint og hak persille/koriander groft.
 • Bland hele molevitten sammen og vend limesaften i.
 • Stil ananassalsaen på køl indtil servering. Den smager bedst kold.

Tip! Lave lynhurtige ostebrød af tørt brød

Jeg bager stort set altid disse koldhævede boller i weekenden og det er ikke altid, at vi når at spise hele portionen. Hvis bollerne når at blive lidt tørre og kedelige, så plejer jeg at trylle dem om til ostebrød til aftensmaden. Jeg halvere bollen og kommer for det meste blot ost, oregano og hvidløgspulver på. Af og til får den også et drys paprika. Osten kan være en hvilken som helst slags. Oftest bruger jeg bare en helt almindelig skiveost, da det er noget jeg altid har i køleskabet, men revet ost, frisk mozzarella eller cheddar kan også sagtens bruges. Ostebrødet får så 5-10 minutter i ovnen ved 200 grader til osten er smeltet og gylden. På den måde kan du trylle et hvilket som helst lyst brød om til et lækkert madbrød til aftensmaden.

Læs også: Havregrynsboller – nem opskrift på boller med havregryn

Svinemørbrad med ananassalsa
No images found!
Try some other hashtag or username