Da jeg tilbage i september oprettede bloggen her, skrev jeg lidt om hvorfor jeg spiste, som jeg spiste og hvordan det hele startede. Der er kommet en masse nye læsere til, så jeg har tænkte, at jeg ville udgive “min madhistorie” igen.

Hvorfor spiser jeg som jeg gør og hvordan fandt jeg en rigtig fin balance mellem det sunde, det søde og det syndige? Jeg kalder det min madhistorie, og den får du lige her.

Da jeg flyttede hjemmefra, var mad en by i Rusland. Jeg kunne lige det mest nødvendige, men inspirationen var ikke til stede. Til morgenmad stod den på havregryn med mælk og sukker eller et stykke ristet toast med ost. Frokosten bestod (næsten) altid af en rugbrødsmad med leverpostej og aftensmaden af noget så lækkert som det samme. Skulle det gå vildt for sig var pasta med ketchup også en mulighed. Det var selvfølgelig ikke altid sådan og jeg fik da også “rigtig” mad, men du kan forhåbentlig se, hvor jeg vil hen af.

Så mødte jeg min kæreste og kort tid efter flyttede han ind i min lejlighed. Morgenmad og frokost forblev det samme som før, men aftensmaden blev nu lidt mere varieret. Det var dog altid i form af noget kød, en salat og kartofler, ris eller pasta. Madlavning var stadig ikke noget jeg interesserede mig vitterligt for.

I januar 2013 købte jeg bøgerne “Spis maven flad” og “Hold maven flad” af Charlotte Hartvig og Majbritt L. Engell. Titlerne var jo lovende og lige hvad jeg havde brug for. Lige så stille begyndte min interesse for madlavning at spire. Pludselig var det ikke længere en sur pligt at stå i køkkenet.

I marts samme år købte jeg så bogen “Spis dig mæt og glad” af Jane Faerber og så tog tingene fart. Principperne om LCHF ramte noget i mig. Jeg levede striks efter principperne og jeg elskede det. Jeg blev mæt, havde massere af energi og jeg tabte endda et par kilo. Ikke at jeg havde synderligt brug for det, men det var rart alligevel. Så kom Jane Faerber’s bog nummer to “Mæt og slank med LCHF“, tre “Brød og Kager” og fire “LCHF året rundt” og de blev alle hurtigt føjet til samlingen.

Idag spiser jeg en blanding af LCHF, paleo, low carb og sund fornuft. Jeg fokuserer ikke på, at min mad skal passe ind i en bestemt “boks”, men på at den skal være fyldt med grøntsager, protein og sundt fedt. Jeg elsker idéen om sundere alternativer til de søde sager, jeg elsker ikke at ligne en ballon hver gang jeg har spist og jeg elsker at spise sundt og mærke, at min krop elsker mig for det. Jeg elsker også en kæmpe burger med det hele, bland-selv slik, sukkerfyldte kager og hvidt brød, og for mig er det hele tilladt. Jeg spiser helst ikke sukker og søde sager derhjemme, men er jeg ude, holder jeg mig sjældent tilbage.

Jeg synes selv, at jeg har fundet en rigtig fin balance mellem det sunde, det søde og det syndige!

Hvordan spiser du, og hvorfor spiser du som du gør?

// Dette indlæg indeholder affiliate links //

  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag
  • Startede morgenen med en grd til at varme mig phellip
  • Sndag starter langsomt
  • Efterr S lnge det ikke regner og blser er dennehellip
  • Menuen herhjemme stod i dag p kylling vendt i ghellip
  • Ville give alt for en hjemmelavet pizza til aftensmad ihellip
  • Bagt pasta med kylling og bacon er en favorit herhjemmehellip