En rigtig fin måde at komme uden om problematikken med melfrie tærtebunde er simpelthen at lave bunden af kød. Til denne porretærte har jeg brugt hakket kylling og det fungerer rigtig fint og bunden holder fint sammen – præcis som hvis den var lavet af dej. Det er da smart! Hvad der er endnu mere smart er, at man så ikke behøver at gøre plads til kød i fyldet, så man kan proppe tærten med grøntsager i stedet. Jeg har lavet tærten et par gange før og det er en succes hver gang. Denne gang fyldte jeg tærten med porrer, rødløg, gulerødder og peberfrugt, men man kan jo fylde den med lige præcis det man har lyst til.

Læs også: Snoet grøntsagstærte med sød kartoffelbund

Porretærte med kylling

Bund
400 gram hakket kylling
1-2 tsk. paprika
½ tsk. chiliflager
Salt og peber

Bland kyllingekødet med krydderierne og pres kødet ud i en smut tærteform, så kødet danner dækker bunden og siderne. Forbag bunden i 20 minutter ved 175 grader.

Fyld
1 porrer
1 rødløg
4 små gulerødder
1 peberfrugt
4 æg

Snit alle grøntsagerne fint, bland dem godt sammen og fordel fyldet på den forbagte bund. Pisk æggene godt sammen og hæld massen over fyldet. Tærten bages i 30 minutter ved 175 grader.

  • Selvom det er december og vi rigtigt skal jule og
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg har lnge troet at der
  • Sikke da et kedeligt vejr vi har i dag Det
  • Jeg har lige opdateret min greenie grundopskrift p bloggen og
  • Klatkager til morgenmad Det er jo kun jul en gang
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk En klassiker i
  • Nr det kommer til kl i salater er grnkl helt
  • Jeg gad godt have startet dagen med en omgang bagt