En rigtig fin måde at komme uden om problematikken med melfrie tærtebunde er simpelthen at lave bunden af kød. Til denne porretærte har jeg brugt hakket kylling og det fungerer rigtig fint og bunden holder fint sammen – præcis som hvis den var lavet af dej. Det er da smart! Hvad der er endnu mere smart er, at man så ikke behøver at gøre plads til kød i fyldet, så man kan proppe tærten med grøntsager i stedet. Jeg har lavet tærten et par gange før og det er en succes hver gang. Denne gang fyldte jeg tærten med porrer, rødløg, gulerødder og peberfrugt, men man kan jo fylde den med lige præcis det man har lyst til.

Læs også: Snoet grøntsagstærte med sød kartoffelbund

Porretærte med kylling

Bund
400 gram hakket kylling
1-2 tsk. paprika
½ tsk. chiliflager
Salt og peber

Bland kyllingekødet med krydderierne og pres kødet ud i en smut tærteform, så kødet danner dækker bunden og siderne. Forbag bunden i 20 minutter ved 175 grader.

Fyld
1 porrer
1 rødløg
4 små gulerødder
1 peberfrugt
4 æg

Snit alle grøntsagerne fint, bland dem godt sammen og fordel fyldet på den forbagte bund. Pisk æggene godt sammen og hæld massen over fyldet. Tærten bages i 30 minutter ved 175 grader.

  • Vegetarisk indisk korma  bagt pasta med kylling og bacon
  • Denne uge har for mit vedkommende vret lidt for travl
  • Er du til gammeldags fastelavnsboller eller til vandbakkelser med fyld?
  • Var det noget med en skn omgang chili con carne?
  • Vi skal have kylling i peberfrugtsauce til aftensmad Hvad skal
  • Kyllingebryster tilberedt i ovn er en klassiker herhjemme Jeg har
  • En god gulerodskage gr aldrig af mode P bloggen finder
  • GOD WEEKEND! Hvis jeg fr tid til at bage i