Den klassiske jordbærtærte i en sundere version

Når solen skinner får jeg altid enten lyst til en god gammeldags isvaffel eller en skøn jordbærtærte. Denne sundere jordbærtærte bagte jeg i slutningen af marts – på en rigtig solskinsdag – og jeg kan stadigvæk huske, hvor dejligt den smagte! Jordbærtærten her er uden tilsat sukker og uden hvedemel, så den kan altså spises med nogenlunde god samvittighed.

Læs også: Luksus dadelkugler med lakrids

Den klassiske jordbærtærte i en sundere version

Jordbærtærte

Bund
200 gram mandler
100 gram udstenede dadler (dem i papæske) – svarende til 9-10 stykker
1 tsk. mandelessens
1 æg
½ tsk. vaniljepulver

Blend først mandlerne til mel i en foodprocessor. Tilsæt derefter dadler, mandelessens og vaniljepulver. Blend til du har en ensartet masse. Tilsæt så ægget og blend til dejen har samlet sig. Pres dejen ud i en smurt springform (eventuelt beklædt med bagepapir) og bag bunden ved 200 grader i 25 minutter (min springform havde en diameter på 24 cm).

Chokoladeovertræk
100 gram mørk chokolade (min. 70 %)
1 tsk. kokosolie

Smelt chokoladen sammen med kokosolien og fordel chokolademassen ud over kagen, når den er færdigbagt. Lad kagen køle af i køleskabet til chokoladen er stivnet.

Vaniljecreme
250 gram mascarpone
100 gram skyr
2 spsk. Sukrin Melis (flormelis kan også bruges)
1 tsk. vaniljepulver

1 bakke jordbær

Fordel cremen ud over den afkølede kage og pynt med jordbær. Laver du kagen i god tid, så vent med at putte jordbær på til lige før servering.

Den klassiske jordbærtærte i en sundere version